X
 
 

Чужд евродепутат ще представи случая "Иванчева" на ЕК

4503 1
photo of Чужд евродепутат ще представи случая "Иванчева" на ЕК
Снимка: БГНЕС
Италианският евродепутат Барбара Матера е поела ангажимент да зададе въпрос на Европейската комисия относно случая „Десислава Иванчева“. Това съобщи бившият пиар на район „Младост“ Петър Кърджилов.

Според информацията, г-жа Матера, която влиза в Европейския парламент от партията на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, ще зададе въпрос на Европейската комисия дали разследва поведението на българските власти във връзка с нарушаване на човешките права на Иванчева и какви мерки предприема, за да прекрати тази практика. Отделно Матера повдига и въпроса за човешките права в региона като цяло. Интересен факт е, че тя е била участник през 2000 година в Мис Италия и е била телевизионна водеща в Rai Uno.

СРС по делото "Иванчева" подсказва, че разжалваната кметица на "Младост" може да е натопена

За пореден път гледната точка на оставените с месеци в ареста и отстранена от длъжност кметица на "Младост" Десислава Иванчева, заместн...

Освен това, Иванчева е подал сигнал в прокуратурата, тъй като според нея в ареста нарушават правото ѝ на неприкосновеност на кореспонденцията. Тя твърди, че писмо, което е получила, са е сигурност отваряно от служители на ареста и е правен опит с телбод това да бъде замаскирано. Иванчева настоява да бъде направен преглед на камерите в затвора, който, според нея, ще помогне за разрешаване на случая.

Същевременно сдружение „За Зелен Младост“ опонира на главния прокурор Сотир Цацаров, който каза, че имало сценарий Иванчева да бъде представена за жертва на правосъдието. Според Цацаров Иванчева не трябва да бъде държана в ареста при по-тежки условия от другите арестанти, но не трябва и да привилегирована „дори сантиметър“ повече от другите арестанти.

"Няма сценарий г-жа Иванчева да бъде представена за жертва на правосъдието. Фактите показват, че г-жа Иванчева и г-жа Петрова реално са жертви на престъпление по сценарий на прокуратурата - набедяване за подкуп (чл. 286 от НК), в което престъпление Специализираната прокуратура е или съучастник, или главен организатор. По-вероятно е второто. И това е ясно на всички български граждани, притежаващи способност да мислят критично", отвърщат от "За Зелен Младост".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално