Цветан Василев - по-близо до екстрадация в България?

14242
Цветан Василев - по-близо до екстрадация в България?

Висшият съд в Белград е взел решение, че има основания издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България. Информацията потвърди източник от съда пред БНР.

Очаква се решение от страна на Апелативния съд в сръбската столица. Пред тях адвокатите на банкера са внесли жалба, с която са обжалвали решението на Белградския висш съд.

Божидар Димитров: Ако Василев е невинен ще му върнем картините

Прибирането на картините на Цветан Василев не е национализация, това най-вероятно са подаръци, защото те не са една колекция, а са случ...

В края на януари по темата за екстрадирането на банкера, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов прогнозира, че сръбските власти едва ли ще го върнат в България. Той се позова на изминалите 6 месеца в очакване и забавяне на екстрадицията.

Корпоративна търговска банка е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС. Целта на кампанията беше да доведе банката до изкуствена несъстоятелност, за да се придобият активите й на атрактивни цени, както и да се стопят няколко дълга. Това коментира Цветан Василев пред немския вестник „Ханделсблат" в материал, публикуван в печатната версия на изданието на 9 декември 2014 г и на личния сайт на банкера.


 


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com