Цветанов стоеше зад делото срещу мен, заяви Николай Цонев

15828
Цветанов стоеше зад делото срещу мен, заяви Николай Цонев
Снимка: БГНЕС

Явно в опита да се бори с корупцията, правителството на Бойко Борисов гледаше да удари хора, които не са защитени от групировки. Не е тайна, че процесът срещу мен беше скалъпен след намеса на Цветан Цветанов. Това каза бившият военен министър Николай Цонев, който вчера беше оправдан по делото за корупция срещу него.

Най-фрапиращото нарушение е, че тайният агент, който е основен свидетел по делото „Цонев – Сантиров – Попов” е, че следователят Петьо Петров (Петьо Еврото) всъщност провокира „подкупа”. Оказа се, че няма отпечатъци по плика с подкупа от 20 хил. евро на Тенчо Попов, а само на Петьо Петров, това от вътрешата страна на плика.

ВКС постанови окончателно: Николай Цонев е невинен

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди оправдателните присъди по делото за корупция срещу бившия министър на отбраната Ни...

Пред Нова телевизия бившия военен министър потвърди, че не са намерени доказателства, че той е предлагал подкуп. Категорично беше доказано, че аз не знаех да има заведено дело срещу мен, за да предлагам подкуп, заяви Цонев.

Имаше и един по-дълъг запис на ареста ми, в който аз отказах да падна на колене, защото съм български офицер. Затова и водя дело в Страсбург срещу държавата – за начина на арест, който е унижение, каза Цонев. Това дело е към крайния етап – правителството вече предложи споразумение за 15 хил. евро. Ще заведа и дело за отговорността на държавата – за тези пет години, в които аз бях „абсолютния престъпник”, добави той.

Петьо Петров е бил активиран, но защо – трябва да питате сценаристите. Самото дело е заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов. Има си официален документ, с който Цветанов нарежда използване на СРС по случая, за да се хване човек с подкуп. Предполагам, че Петров е извършил престъпление и е сключил сделка, за да се измъкне, обяви бившият военен министър.

Освен Петров, в случая са участвали още и ДАНС, прокуратура, МВР, категоричен е Цонев. Аз се съмнявам в почтеността на прокуратурата на България. Тя е в основната на всички проблеми, които има съдебната система. Прокуратурата никой не я контролира, завърши Цонев.

Държавата призна, че при ареста на Николай Цонев е имало нередности

"Удовлетворен съм морално, че държавата си е признала в Страсбург всички нередности покрай ареста ми". Това коментира бившият военен ми...

Припомняме, че след обявяването на решението по делото "Цонев - Сантиров - Попов", Петьо Петров подаде оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com