Делото срещу Златко Баретата пак не тръгна

79140
Делото срещу Златко Баретата пак не тръгна
Снимка: БГНЕС

Поредно отложено дело - днес трябваше да започне делото срещу Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, но заради влошеното му здравословно състояние процесът беше отложен. Датата, на която трябва да започне делото, е 14 януари догодина.

В момента Баретата не може да стъпва на левия си крак и да се движи самостоятелно, а само с помощта на инвалидна количка, казаха адвокатите му. Предстои да му бъде направена и стомашна операция.

Обвиниха Златко Баретата за ръководител на банда за данъчни измами

Златомир Иванов-Баретата бе обвинен от Специализираната прокуратура, че ръководил банда, занимавала се с данъчни престъпления. Същите ...

Златко Баретата бе призован да се яви в Софийския апелативен съд по делото срещу т. нар. наркоорганизация "Фирмата". Баретата бе прострелян на входа на Съдебната палата в София на 29 януари тази година. Това трябваше да бъде първото появяване на Златко в съда, след като изкара няколко месеца лечение, и да влезе през същия вход, където бе и прострелян.

Баретата изкара 2 месеца в "Пирогов", след което мярката му за неотклонение бе променена в "домашен арест" и в момента се лекува вкъщи. Близки до Иванов потвърдиха, че бившият командос се възстановява бързо и състоянието му е значително подобрено.

Миналата година Софийският градски съд го осъди на 8 години затвор като ръководител на наркобанда, но бе оневинен по обвинението в убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов-Алф. Тогава прокуратурата поиска 17-години решетки за Баретата и сега протестира определението на съда пред втората инстанция. Очаква се по време на заседанието да присъства и екип от лекари, които след преглед трябва да посочат какво е моментното състояние на подсъдимия, за да се прецени дали може да участва пълноценно в съдебния процес.

 

Разпитваха Баретата за стрелбата срещу него

Златомир Иванов-Баретата, който преди седмица беше прострелян пред столичната Съдебна палата, вече е бил разпитван, съобщи адвокатът му...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com