Депутатският имунитет "скри" Волен Сидеров

26800
Депутатският имунитет "скри" Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Съдебният процес за хулиганство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров беше спрян. Причина за това е депутатския му имунитет.

В Софийския градски съд днес трябваше да започне делото срещу Сидеров, който е подсъдим за хулиганска проява на летището във Варна.

Обвинението срещу Сидеров заради случая на Летище Варна влезе в съда

Делото срещу Волен Сидеров заради случая на Летище Варна в началото на тази година беше внесено в съда от Софийска градска прокуратура....

Лидерът на "Атака" не се яви в съдебната зала, но беше представляван от двама адвокати. От Варна беше призован и варненският полицай Костадин Колев, който пострада при скандала, информира БТА.

Наблюдаващият прокурор по делото Зорница Таскова коментира, че обвинението не се е отказало от съдебния процес и така най-вероятно имунитетът на Сидеров ще бъде поискан отново. Това обаче може да стане едва след като парламентът бъде конституиран и след като главният прокурор отправи искане до председателя на Народното събрание.

Защитникът на Сидеров Явор Нотев коментира, че лидерът на "Атака" имал какво да каже по случая, но това щяло да стане на по-късен етап.

Според информация на БНР главният прокурор ще поиска депутатския имунитет на Волен Сидеров, непосредствено, след като бъде конституирано 43-то Народно събрание.

Заради евродепутатска неприкосновеност в спряно състояние е и делото срещу Сергей Станишев. Как ще процедира днес съдът по казуса Волен Сидеров, е важно не само за него, но и за колегата му по месторабота Цветан Цветанов, който има три дела в съдебна фаза.

Какво направи Волен Сидеров на Летище Варна - въпрос без официален отговор

Какво наистина се е случило на вчерашния полет на Bulgaria Air от София за Варна, на който лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е забърк...

Процесът започна с час закъснение заради поредния фалшив сигнал за бомба, който затвори Столичната съдебна палата за втори път в рамките на денонощие, информира БНР.

В сутрешните часове на 7 януари стана ясно, че Сидеров се е забъркал в конфликт на летище Варна. Първоначално не беше ясно коя е другата страна.

Два дни по-късно в сутрешния блок на БНТ френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан обясни: Стефани дьо Мартие е била заплашена, защото е французойка и член на френското посолство. Тя пътувала за Варна по работа, а Волен Сидеров е заявил, че като депутат може да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно, той не е полицай.

На въпрос защо френското посолство смекчи тона и редактира първоначалното си остро съобщение за инцидента със Сидеров, Ксавие Лапер дьо Кабан каза, че е направена техническа грешка и че в процеса на изясняване на нещата е нормално да има редакции и реакцията на посолството.

Френският посланик изрази задоволство от реакцията на българската държава и особено от Дирекция „Протокол”. Има дори и писма от обикновени граждани, които се извиняват за стореното от лидера на „Атака”, поясни посланикът. Г-жа Дьо Мартие е добре, тя все пак не беше нападната, за разлика от друг пасажер на самолета, подчера Дьо Кабан.

Прокуратурата разследва "неизвестен извършител" след инцидента със Сидеров на Летище Варна

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител - това са действията, които прокуратурата е предприела по снощния инцидент с лидера ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com