Двама шефове на КТБ се явиха в Столичното следствие

11172
Двама шефове на КТБ се явиха в Столичното следствие
Снимка: БГНЕС

За да се прецизират обвиненията срещу част от ръководството на КТБ (Корпоративна търговска банка) в Столичното следствие днес дойдоха изпълнителният директор на банката Орлин Русев (на снимката) и главният счетоводител Мария Димова.

Именно нейният адвокат Николай Рангелов обясни пред журналисти за какво са били призовките за днешния ден. Без да отговори на въпроса в каква насока разследващите прецизират текстовете, той  обясни само, че няма промяна в обвиненията, повдигнати до момента, информира БТА.

Юрист прогнозира ескалация на протестите, свързани с КТБ

Ескалиране на протестите и засилване на натиска върху държавните институции прогнозира пред БНР юристът Даниел Божилов. Той е участник ...

Адвокат Рангелов коментира, че е научил от медиите, че Петрова е на свобода и предположи това, което беше коментирано неофициално още в петък – че тя най-вероятно е оказала съдействие на разследващите.

Представителят на Орлин Русев - Янко Янков пък заяви, че не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач, Кючукова, остава в ареста, информира БНР.

Лаконичният коментар на наблюдаващия прокурор Иван Гешев, който също беше в столичното следствие, беше, че жената е на свобода, защото е отпаднала опасността да извърши друго престъпление. Самата Петрова не беше сред разпитваните. Разпитът на единствената задържана по аферата – Борислава Кючукова – ще бъде в Националното следствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com