Две жени заловиха телефонен измамник

15915
Две жени заловиха телефонен измамник
Снимка: БГНЕС

Две жени - служителка на местното читалище и кметицата на селото успяха да хванат ало-измамник с голи ръце в село Шишенци.  Смелите дами разиграли мошеника, докато дойде полиция и го залови.

Жените успели да спрат своя възрастна съселянка преди да даде на измамника сумата от 6000 лева, съобщи Нова телевизия.

Община Смолян с призив заради зачестили телефонни измами

Опитите за измами и реалните измами по телефона в областта зачестиха. В тази връзка Областна дирекция на МВР – гр. Смолян призова...

Историята започнала посред бял ден с телефонно позвъняване в дома на пенсионерите Цана и Ценко. Женски глас се представя за дъщеря им и плачейки търси помощ.

„Плаче и казва, майко, майчице, спаси ме. Паднах и си счупих крака на четири места”, разказва Цана Йотова.

Възрастните хора се притеснили още повече, след като в разговора се включил и мъж, който се представил за лекар и поискал 8 000 лева за спешна операция.

„Оттам ми казват, бързо да става това, че без парите няма да започне операцията, а може нещата да се усложнят”, разказва Цветко Йотов.

Цана и Цветко успяват да съберат 6 000 лева, като през цялото време говорят с лекаря и му диктуват серийните номера на банкнотите. Уговарят се след минути баба Цана сама да предаде парите в центъра на селото.

Зачестяват телефонните измами в Смолянско

От ОД МВР-Смолян съобщават, че са зачестили опитите за измами и реалните измами по телефона. Затвоа жителите на областта се призовават...

Измамата лъсва, когато баба Цана отива да занесе парите на мнимия лекар, нейният съпруг, дядо Цветко се обажда на другата си дъщеря, за да поиска още 2 000 лева. Тогава измамата лъсва.

И докато притеснената майка вече е на път да предаде парите, дъщеря ѝ успява да се свърже с кметицата на селото и роднини, за да предотвратят измамата. Първа до възрастната жена стига секретарката на читалището.

В този момент обаче до тях спира непозната кола.

„И ме пита. „Това ли е бабата, която трябва да предаде парите. Аз съм човека от Здравната каса, докторът ме праща”, разказва Нарциса Недялкова.

Читалищната служителка обаче запазва учудващо хладнокръвие и успява да отвори вратата на автомобила и да измъкне портфейла на измамника за доказателство. Заедно с кметицата на селото двете жени започват да си подхвърлят портфейла, докато измамникът се опитва да си го върне. Когато успява и потегля с колата си на пътя му случайно се изпречва джип. През това време хората от селото се събират и успяват да задържат 30-годишния мошеник, докато дойде полицията.

Задържаха затворник за телефонни измами зад решетките

След проведена акция от "Криминална полиция" в Софийския затвор, е бил задържан затворник, в момент на осъществяване на телефонна измам...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими