Две телефонни измами в Шуменско за ден

7003
Две телефонни измами в Шуменско за ден
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Две телефонни измами са станали в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Вчера, около 18.00 часа на стационарния телефон на 85-годишна жена от село Драгоево се обадило лице, което се представило за служител на МВР и й обяснило, че неин близък е причинил пътно транспортно произшествие, при което е починало дете.

Поискал й сумата от 10000 лева, при което жената му съобщила, че има в наличност 1150 лева. „Служителят” й обяснил, че ще изпрати човек, който да вземе парите. Пред полицейските служители възрастната жена заявила, че предала паричната сума на непознато лице. Вчера, около 17.30 часа на стационарния телефон на 81-годишен мъж от село Градище се обадило непознато лице, което се представило за служители на МВР и заявило, че негов близък е пострадал при пътен инцидент. За лечението му била необходими 6000 лева. Възрастният мъж му обяснил, че разполага с 3000 лева. „Служителят” му заявил, че ще изпрати човек, който да вземе парите.

Отвратителна "шега" костваше пари на възрастен мъж от Габрово

Поредна телефонна измама и за пореден път възрастен човек се разделя със спестяванията си за облага на някой изкусен лъжец. Дори в Ден...

Пред полицейските служители синът му заявил, че възрастният мъж не може да даде описание на лицето, на което е предал паричната сума. По случаите са образувани досъдебни производства. Отново припомняме най-честите сценарии, по които се извършват телефонни измами. Най-често използваната схема в момента е следната - непознат се обажда на мобилен или домашен телефон и се представя за служител на МВР, следовател или прокурор. Обикновено обаждането е рано сутрин или следобед. Обяснява се на гражданина, че негов по – млад близък роднина е виновен участник в пътно транспортно произшествие като най-често се споменава, че при произшествието е загинал човек.

За по-бързото освобождаване на близкия е необходимо да се внесе голяма сума пари като парична гаранция. Обикновено се определя среща извън територията на областта или се обяснява, че ще бъде изпратен куриер, който да вземе парите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com