X
 
 

Ген. Решетников за обвиненията в шпионаж: Това са глупости!

4007 5
Ген. Решетников за обвиненията в шпионаж: Това са глупости!
Снимка: Actualno.com
Това е престъпление! Така коментира обвиненията в шпионаж срещу Николай Малинов, ген. Леонид Решетников пред Нова тв. 

Решетников отрече да е искал информация от Малинов за изборите в България или за политическите нагласи на гражданите, но призна, че със семейството му са в близки отношения. Защо Решетников получи забрана за пребиваване в България следващите 10 години – ето първият коментар на генерала за шпионския скандал?

Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи

Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено уп...

"Предполагам, че нямат нищо друго и измислят това. И аргументи нямат за моето някакво участие. За последно бях в България преди година и половина, и в София съм бил. Това е добра прогноза – 10 години, значи ще живея до 83 години", коментира генералът от запаса.

"За Николай казвам, че това е престъпление срещу човека и срещу България. Това са глупости – шпионаж", добави той.

Според прокуратурата Малинов е изпълнявал задачи, поставяни от руски организации срещу заплащане. Решетников обяви, че не е запознат с подобни факти и определи обвиненията като „несериозни“ . Той обяви, че няма вест от съпругата на Николай Малинов, която е търсил днес.

"Това са глупости, абсолютни глупости. Казвам, че не се занимавам и не се интересувам от политиката в България. Като напуснах Центъра за стратегически изследвания (УНСС) аз приключих, аз съм в пенсия.“ , продължи Решетников. Той уточни, че преди това работата му се е състояла именно в това – да следи и анализира нагласите на обществото в България и по света.

Председателят на движение "Русофили" е обвинен в шпионаж (ВИДЕО)

Председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически...

По думите му България и Русия са на прага на политически скандал: "Мисля, че реакцията (в Русия) ще бъде много негативна. Само една – с тази власт (българската) няма смисъл да работим, защото от тях можем да очакваме всичко".

Според Решетников властта в България е непоследователна и това създава напрежение, което ще попречи на бъдещото сътрудничество между двете държави.

"Говорим, говорим уж връзките добри добри, ала- бала портокала и изведнъж бум. Нещо такова като с Николай такова. Нашите хора не искат вече, с властта е много трудно да се работи вече", уточни той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Николай Малинов шпионин?!? Колкото Сергей Антонов, светла му памет, беше организатор на атентата срещу папата! Но тогава отново янките скалъпиха цялата история! Не знам как се сетих за Антонов, може би защото твърде много си приличат визуално с Юрий Борисов – дано приликата свърши дотук! Николай Малинов шпионин?!? Все едно да кажеш, че Бойко Борисов е интелектуалец?!?
 • бахур 3 бахур преди 4 месеца Профил на трол?
  Лошото ,е че и тия хвърчилков и другите руски курви срещу заплащане са готови и ядрена бомба за 15 милиарда долара да сложат само и само да има данък рассиии..идиотски мекерета....
 • допълнение 3.1 допълнение преди 4 месеца Профил на трол?
  Ген. Решетников за обвиненията в шпионаж: Това са глупости внушени от американското посолство.
  : 7 !
 • българин 2 българин преди 4 месеца Профил на трол?
  Ти да видиш, разтревожиха изтрещялата кука и къде е русата, захаросана "фея" да му забърше пяната по устата, не им се харесва на наглеците истината лека-полека да изплува, но както е казал поета "... и че време веч е да въстане робът ..."
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 4 месеца Профил на трол?
  Колко ми е позната реакция на генерала - "Их там нету"