Гешев: По записа на Борисов и снимките работи Софийска градска прокуратура

8184
Гешев: По записа на Борисов и снимките работи Софийска градска прокуратура
Снимка: БГНЕС

По случая със записа на Бойко Борсов и снимките работи Софийска градска прокуратура и към случая е приобщен този със снимките. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред БНТ.

Най-висшите служители в МВР, които трябва да противодействат срещу наркоразпространението, са били на хранилка в престъпния свят. Едва ли някой може да каже колко време са били от другата страна. Участват и лица, които не са били служители в МВР. Правили са логистика на различни престъпни групи, удряне на техни конкуренти.

Помагали са на всички, които си плащат.

Имало е моменти, в които са могли да ни компрометират пред чуждестранни наши партньори. Това се случва и в други страни. Надявам се тези случаи да стават все по-малко, заяви главният прокурор.

Българският президент е политик - български политик. Той се присъединява към други политически изказвания, коментира Гешев изказванията на Румен Радев през последните дни.

Главният прокурор не може да разследва записа с премиера Борисов, това се прави от назначени прокурори. Българската прокуратура не се притеснява да разследва и проверява.

Задържани са най-висшите служители на МВР, които би трябвало да противодействат срещу трафика и разпространението на наркотици. Те са дългогодишни служителите на МВР и знаят как работят службите и прокуратурата. За съжаление, се оказва, че са на хранилка в престъпния свят, заяви Гешев. Имало е логистика при трафика на наркотици, удряне на техни колеги, обещания и за закрила и т.н., допълни Гешев. Помагали са на всички, които си плащат. В някаква степен са били на крачка да компроментират доверието към българските служби в страни от някои партньорски държави.

Главният прокурор коментира и обвинението на президента, че влиза в политическата игра на страната на премиера. Българският президент е политик и се присъединява към една поредица от политически изказвания. Характерното за българския политически живот е, че винаги грешката е в другия. Когато допре до твоята партия, нещата се обръщат, допълни Гешев. В СГП има образувана проверка по този случай, доколкото съм уведомен с една поредица от снимка, заяви Гешев относно записа, за който има твърдения, че се чува гласа на премиера Борисов. Максимално открити сме към българското общество. По безпрецедентен начин.

Обвинител номер 1 у нас коментира и скандала с есемес чатове между съветника на президента Пламен Узунов и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. 7 дни преди да бъде публикувано официално, един бизнесмен получава решение на ВАС. Представете си какво би станало, ако това се случи във Франция? Аз не отговарям за кадровата политика на президентството, на Министерски съвет. Моята работа е да определям целите и задачите на прокуратурата, а те са да няма недосегаеми лица. Нашето законодателство е най-старото европейско законодателство в целия ЕС. Ще цитирам г-жа Кьовеши, която ми каза, че с въдица не може да се лови слон. А ние в България точно това правим.

Гешев обясни, че цитатът му, че е инструмент на Господ, е неправилно изваден от контекста. Прокурорът е имал в предвид, че всеки вярващ човек е инструмент в ръцете на Господ.

Припомняме думите му по този повод: "Често съм се питал за неща, които са се случили с мен, за това кое добро и кое е лошо. И съм разговарял дълго по тези въпроси със свещеник. Неговата теза е, че Господ ти дава определени знаци, които трябва да разчетеш по правилния начин, за да адаптираш поведението си, в някаква степен той те подготвя за нещо, за някакво трудно решение, за да може да направиш правилната преценка, когато дойде моментът. Така че, аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ".

Пълния вариант можете да видите ТУК.

Политика на прокуратурата е стандартът по отношение на всички сигнали да е еднакъв, каза още главният прокурор пред БНТ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com