Гешев: Прокуратурата застава зад всеки атакуван честен магистрат

1977
Гешев: Прокуратурата застава зад всеки атакуван честен магистрат
Снимка: БГНЕС

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува с пълно единодушие Декларация в защита на наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура по случая "Васил Божков" - Ангел Кънев, след публикация с негови снимки в профила на Божков в социалната мрежа Facebook.

"Действията на Прокуратурата на Република България (ПРБ) срещу корупцията и организираната престъпност очаквано предизвикват опити за политически, икономически, медиен, а вече и криминален натиск", се казва в декларацията.

Васил Божков: За първи път Прокуратурата проведе обективно разследване

За първи път Прокуратурата проведе обективно разследване. Това написа в страницата си във Facebook Васил Божков по повод новите разкрит...

Днес от Дубай бизнесменът, с 18 обвинения, атакува Кънев с обвинение, че оказва натиск връху служители от НАП по време на разследването.

Божков: Прокуратурата оказва натиск върху служителите на НАП (СНИМКИ)

Неговият бивш съдружник Цветомир Найденов пък коментира, че това е поредният опит за сплашване от страна на Божков.

Цветомир Найденов: Божков явно продължава да плаща на бивши служители на ДАТО

В резултат главният прокурор Иван Гешев заяви по време на заседанието на ВСС, че прокуратурата защитава безкомпромисно обществения интерес.

Спецпрокуратурата с нови подробности за разследването срещу Васил Божков

От Прокуратурата съобщават нови разкрития около разследването на престъпления срещу финансовата и данъчна система от страна на Васил Бо...

„Многократно съм казвал, че няма недосегаеми лица, независимо дали са част от Министерски съвет, Президентството, милиардери или социално слаби, ние сме и ще бъдем подложени на всякакви атаки - медийни или политически, или както в случая с криминален оттенък. Това е част от работата ни“, подчерта главният прокурор, който председателстваше заседанието на прокурорската колегия на ВСС.

„Трябва да е ясно, че Прокуратурата на Република България, прокурорската колегия и главният прокурор ще застанат зад всеки честен, достоен български магистрат, вършещ съвестно работата си, независимо дали е прокурор или съдия, служител или следовател, в случай, когато са подложени на атаки. В качеството ми на магистрат, бих казал, че в този случай има данни за състав на престъпление“, добави главният прокурор.

„В същото време прокуратурата ще бъде безкомпромисна към лица от нейните структури, които осъществяват дисциплинарни нарушения или състави на престъпления. ПРБ не прави разлика между лицата, които са нарушили закона и няма да правим такава, включително и ако те са част от съдебната власт“, заяви Иван Гешев.

Времената са променени. Някои хора са застинали в 80-те и 90-те години, когато общественият и политически живот се въртеше около Магурата. Българските граждани искат справедливост и прокуратурата прави всичко възможно да изправи пред българския съд хората, които са нарушили закона. ПРБ е част от този процес за справедливост, който очакват гражданите“, заключи главният прокурор.

По случая прокурорската колегия ще сезира и международни институции. Декларацията ще бъде изпратена до представителството на Европейската комисия, на посолствата на всички държави-членки на Европейския съюз в България, на посолството на САЩ в България и посолството на Обединено кралство Великобритания в България.

Новият проект на Васил Божков: Каква е целта му?

"Българско лято" - така се казва проектът, с който Васил Божков смята да участва в политическия живот на България. Така укриващият се в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com