Главният прокурор Иван Гешев взе специална награда на тема "наркотици"

2241
Главният прокурор Иван Гешев взе специална награда на тема "наркотици"
Снимка: Община Благоевград

В Благоевград отличиха заслужили магистрати и полицаи, а главният прокурор Иван Гешев, съобщават от местната администрация.

Полицаи и магистрати с висок принос в борбата с организираната престъпност получиха плакети и грамоти от кмета Илко Стоянов и съдия Катя Бельова по време на специална церемонения под наслов „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.  

Специална награда бе присъдена на главния прокурор Иван Гешев, заради становището на прокуратурата против законопроекта за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, с който се искаше легализирането на преработката на индустриален коноп в България.

Международни награди бяха определени за Фредерих Ван Льор - федерален прокурор на Белгия, за Винсент Ван Кикенборен - зам.-министър председател и министър на правосъдието и Северно море на Белгия.

Национални награди бяха отредени за Христина Христова - прокурор в СГП, и Марио Вълков - детектив в САЩ, президент на ВАРА. Специално отличени бяха и Агенция „Митници“, отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница – София и отдел „Специални операции“ при ГДБОП.

В церемонията бяха наградени още десетки магистрати и полицаи, като за начало на церемонията присъстващите се насладиха на изпълнения на ансамбъл „Пирин“.

„За мен е удоволствие да бъда домакин на ежегодната церемония по награждаване на магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“, каза кметът Илко Стоянов в приветствието си.

По думите му това е конкурс за признателността към хората, които отстояват правото и законите в името на всички, той е и конкурс, който позволява делото на човека, посветил живота си на борбата с мафията – Джовани Фалконе, да продължи да живее с пълна сила.

„Фактът, че инициативата се провежда вече 13 години е достатъчно показателен за неговата съдържателност и ползотворност. Често казвам и твърдо вярвам, че трябва да запазим силата на правото и трябва да защитаваме истината, защото именно това са нещата, които крепят цивилизованите общества. Искрено благодаря на всички вас, избрали да последват примера на Джовани Фалконе и да гарантират сигурността и справедливостта. Всички вие, които ежедневно продължавате тази чиста кауза, давате надежда, че справедливостта и честността ще надделеят над всичко онова, което стои от тъмната страна на  живота. Продължавайте да вярвате в ценностите, да ги отстоявате и да ги предавате на обществеността!“, каза още Стоянов.

Сред официалните гости на церемонията бяха главният прокурор Иван Гешев, Станимир Сталев - зам.-главен секретар на МВР, Жереми Тирион - първи секретар на посолството на Кралство Белгия, ком. Георги Кандев - директор на ОД МВР – Благоевград, Петър Узунов - председател на Окръжния съд в Благоевград, Борислав Ковачки - административен ръководите на РП – Благоевград, Христо Георгиев - административен ръководител на ОП – Благоевград.

Конкурсът „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ се организиран от Общински съвет по наркотични вещества в Благоевград, с председател Магдалена Рахова. Той се провежда от 2009 г. и е посветен на италианския прокурор и виден борец срещу мафията Джовани Фалконе.

ОЩЕ: Магистрати и полицаи в конкурс "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Румънец открадна алкохол за близо 4000 лева от Плевен

Скрити в издълбани самуни хляб: Задържаха контрабандни цигари

Батко му го возил: 6-годишно дете е в болница след инцидент с велосипед край Карнобат

За малко да го сгази камион: Дете мина на червено в Бургас

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com