Година по-късно - манекенката от къщата в Барселона е била разпитана

17641
Година по-късно - манекенката от къщата в Барселона е била разпитана
Снимка: БГНЕС

Борислава Йовчева, която стана известна като "манекенката от къщата в Барселона", е била разпитана от Специализираната прокуратура по аферата "Барселонагейт" през ноември 2021 година, в София. Това значи почти година след като беше образувано досъдебно производство по случая, коментира в. "Сега", базирайки сметките си на уточнение на говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Припомняме, че от спецобвинението вече потвърдиха, че експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов също е дал свидетелски показания. Прокурорите обаче допуснаха, че може да се наложат и преразпити, след като бъдат анализирани доказателствата - 219 страници, получени от Испания чрез европейска заповед за разследване на 14 февруари. Тази заповед за арест е от 15 октомври 2021 г. Прокуратурата има и втора заповед за разследване. Тя е пратена на испанската страна през декември м.г. По думите на прокурор Кръстев по тази заповед се очаква голям обем доказателства - разпити на свидетели, справки в Търговския регистър и т.н. На критиката, че разследването е образувано през ноември 2020 г., а двете поръчки са пратени година по-късно, говорителят на спецпрокуратурата отговори, че това се е наложило, за да може тук да се съберат максимално много доказателства и въпросите в поръчките да са адекватни. В противен случай се рискува да се наложат нови поръчки и това би удължило времето за отговор.

Борисов: Нито имам, нито съм имал, нито ще имам къща в Барселона, живея в Банкя

Нито съм имал, нямам, нито ще имам къща в Барселона, живея в Банкя, където съм се родил. Сложили ме на снимка с някакъв футболист. Позн...

Припомняме, че при въпроси за "Барселонагейт" многократно главният прокурор Иван Гешев казваше публично, че се чака информация от испанските власти. През октомври 2020 г. в официални отговори до Европейския парламент зам.-главната прокурорка Даниела Машева пише, че испанските власти казват на нашите, че тъй като разследването там е класифицирано като "поверително", изискваната информация от България може да бъде предоставена само при установяване на контакт между наблюдаващите прокурори. На 22 юли в Испания е пратено името на наблюдаващия прокурор от спецпрокуратурата в София. "Въпреки предоставените данни за контакт и изминалия дълъг период, съдебните власти в Кралство Испания все още не са се свързали с българските власти", се казва в отговора от октомври. Миналото лято се разбра, че Испания вече не разследва казуса и го оставя само на спецпрокуратурата, тъй като българските прокурори били по-напреднали.

Още: Десислава Атанасова изпусна интересен детайл за Бойко Борисов в "Барселонагейт"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

BIRD: Мним данъчен, свързан с Калин Стоянов, рекетирал бизнеси

Намериха тяло на мъж в река Поройна в Шумен

"Заплашиха ме, че ще ме залеят с киселина": Говори градският прокурор на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com