Хора от Своге се оплакват за куп дейности на общината

17228
Хора от Своге се оплакват за куп дейности на общината

Кметът на Своге Жово Радоев Цветков привлече вниманието ни заради поредния „мърляшки” ремонт на пътя към Своге, който отне човешки живот. Направихме протест и когато това се случи, хора от Своге дойдоха при нас и ни разказаха много неща, заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Джамбазки изброи, че има въпрос за подпорни стени в Лакатник и че не е правена обществена поръчка, за ремонт и изграждане общински водопровод между Своге и Церово пак без обществена поръчка, за който се твърди, че тръбите са купени от фирма на кмета. Отделно няма обществена поръчка при ремонта на пътя до село Редина, където кметът има вила, оплакват се хората. Ремонтът е направен вместо ремонт на пътя до село Томпсън.

И кметът на Своге попадна в полезрението на прокуратурата

Още един кмет стана клиент на прокуратурата. Става въпрос за градоначалника на Своге Георги Радоев Цветков. Той е обвинен в престъпл...

В сутрешния блок на bTV Радоев си призна, че е купил вила в Редина, но тя е за ловната дружинка. Кметът категорично отрече, че е имало приоритет за ремонта на пътя за Редина. Радоев отрече и да има склад за тръби, но призна, че има склад за строителни материали. Кметът каза още, че подпорните стени в Лакатник са ремонтирани аварийно, до 20 хил. лева, за което не е трябвало да има обществена поръчка. Той добави, че обществена поръчка за ремонт към Редина има, но тази обществена поръчка е и за още няколко села.

Кметът на Своге заяви, че има обвинения заради консултантски договори и че всичко е заради „черен сценарий”. Радоев отказа да каже кой стои зад него и категорично отрече да е поръчвал палеж на колата на бащата на предишния кмет на Своге и сегашен управител на София – област Емил Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com