Искат 12 г. затвор за учениците, убили таксиметров шофьор

1752
Искат 12 г. затвор за учениците, убили таксиметров шофьор
Снимка: БГНЕС

Двама младежи, обвинени в грабеж, придружен с убийство на таксиметров шофьор, се изправиха днес пред Окръжния съд в Русе.

Обвинението на прокуратурата е, че на 14 март миналата година в русенското село Николово две все още непълнолетни момчета са отнели от 60-годишен таксиметров шофьор "движими вещи на обща стойност 4562,10 лева", като употребили за това сила. Грабежът бил придружен с убийството на мъжа.

Пил таксиджия блъсна 18-годишно момче в Пловдив

18-годишно момче е блъснато от такси на кръстовището между булевардите "Руски" и "Шести септември" в Пловдив. Сигналът за инцидента е ...

По време на днешното разпоредително заседание, продължило близо четири часа, стана ясно, че делото ще се гледа по общия ред. Отделно съпругата и синът на убития са предявили граждански искове- за по 150 000 лева срещу двамата младежи.

По думите на прокурора престъплението, за което им е повдигнато обвинение, предвижда наказание от пет до 12 години затвор.

Тъй като са непълнолетни на момента на извършване на деянието, независимо че към настоящия момент са навършили вече пълнолетие.

Делото беше отложено за края на март тази година, като в три поредни дни ще бъдат разпитани повече от 40 свидетели и вещи лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com