Иван, издълбал името си в Колизеума, моли италианците за прошка

6457
Иван, издълбал името си в Колизеума, моли италианците за прошка
Снимка: iStock

Фитнес инструкторът Иван Димитров, видян от милиони хора по света да осквернява 2000-годишния Колизеум в Рим, се извини на италианската полиция за вандализма си.

27-годишният българин, който е фитнес инструктор от Обединеното кралство, беше идентифициран ексклузивно от MailOnline заедно с приятелката си Хейли Брейси (33-годишна), след като възмутен турист го засне как издълбава имената им на една от стените в древната сграда.

Американски туристи отнесоха 800 евро глоба за „пиене по бира“ в Колизеума

Двама американски туристи бяха глобени, след като проникнаха в Колизеума, „за да изпитат удоволствието да пият по бира“ в д...

ОЩЕ: Ето как изглежда българинът, който издълба с ключове името си на Колизеума (ВИДЕО)

Двойката, която живее в Бристол, Великобритания, е била в италианската столица Рим в рамките на триседмично европейско турне и е била открита в България в петък от полицията, след като е била идентифицирана чрез записи от камери за видеонаблюдение и хотелски записи.

Майор Роберто Мартина от паравоенната полиция карабинери заяви пред MailOnline, цитирана от БГНЕС: "Колегите са разговаряли с мъжа и той е изразил своите извинения и искрено разкаяние за това, което е направил. Той се свърза с нас, след като открихме мобилния му телефон от хотелските записи и му оставихме съобщение да ни се обади. Естествено, той се притесняваше за правните последици и всички те му бяха обяснени. Казахме му, че докладът ще бъде изпратен на адреса му в Обединеното кралство, след което делото ще се гледа в съда, вероятно в началото на следващата година, и той ще може да се извини лично пред съда".

"Не го попитахме защо го е направил, това ще го чуе съдията, просто му казахме, че е заподозрян и е част от разследването. Момичето не е обект на никаква жалба, така че е невинна, що се отнася до нас, въпреки че технически, тя може да се разглежда като съучастник. Но отново, това ще реши прокурорът, след като приключим с нашите разследвания, което не би трябвало да отнеме много време, тъй като основното доказателство е оригиналният видеозапис на инцидента", допълни Роберто Мартина.

Задържаха турист в Италия, драскал по Колизеума

Служители на службата за сигурност на Колизеума заловиха турист, който решил да остави за спомен подписа си върху историческата забележ...

"Той (Иван Димитров - бел. ред.) ни каза, че е много разстроен от това, което е направил, и продължаваше да се извинява. Мисля, че се притесняваше от последиците от евентуален съдебен процес, и ние му обяснихме, че може да получи ефективна присъда от две до пет години и глоба до 15 000 евро".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com