Известна блогърка опря до Facebook, за да моли МВР да залови заподозрян в обири

6906
Известна блогърка опря до Facebook, за да моли МВР да залови заподозрян в обири
Снимка: iStock/Guliver

Сигнал за човек, извършвал обири на апартаменти, които са му били дадени под наем, отправи чрез Facebook една от двете създателки на популярния сайт "Майко мила" – Красимира Хаджииванова.

Предупреждението се появи в социалната мрежа с призив към МВР да се задейства по случая. Събраните доказателства са впечатляващи - включително видеоклип, на който се вижда как въпросният човек изнася телевизор от един от апартаментите, които уж само наема.

Докато туристи се настаняват в родни хотели, крадци ровят в багажите им

Набези от крадци в зимните ни курорти. Обирджиите са измислили някои хитри начини да се докопат до плячката си. Те нападат, както хотел...

Според Хаджииванова, която е разговаряла с няколко жертви на обирите, човекът се казва Емилиян Йорданов (вижте негови снимки ТУК). Данните, с които тя разполага, сочат, че въпросният Емилиян има криминална регистрация в 4-то РПУ - за кражба на телефон и на колело.

"Не знам полицията какво прави, но аз вече открих два профила на въпросния във ФБ, на майка му, знам къде и какво работи тя, и получих съобщения от други пострадали. Имаме снимка на личната му карта, ЕГН-то, телефона му и адреса, на който е регистриран. Според вас с цялата тая информация, има ли шанс българската полиция да открие тия келеши?", пише в профила си в социалната мрежа Хаджииванова.

Оказа се, че сигнал за извършителите е подаден в I-во РПУ. В момента се водело разследване.

Самият Емилиян е разбрал за поста по негов адрес във Facebook, който Хаджииванова пусна и иронично коментира ситуацията в един от Facebook профилите си (бел. ред. – запазен е оригиналният език, правопис и граматика) така: "Krasimira hadjiivanova dobre che te napravih populqrna da vidqt horata koq si zashtoto ne sushtestvuvashe inache".

15-годишен сериен обирджия нападал апартаменти в "Овча купел"

15-годишен младеж бе задържан от столичната полиция за серия от обири на апартаменти в квартал "Овча купел". Първият известен случай е...

След като случаят стана известен, Емилиян се появи пред телевизия Bulgaria On Air. Там той каза, че бил взел с приятелите си заем от 5000 лева и добави: "Човекът, на когото дължахме парите, ни заплаши, че ако не му ги върнем, ще ни потроши от бой. Затова, когато даде идея за обира на апартамента, се съгласихме. Това, което въпросната г-жа Хаджииванова обаче твърди, че употребяваме алкохол и наркотици, не е вярно". Емилиян каза и, че с негов приятел взели 100 лева от продажбата на откраднатия телевизор.

"Всичко се случи само веднъж. Ние не сме престъпници. Днес ще отидем на разпит в полицията и сме готови да си понесем последиците. Осъзнаваме, че стореното от нас не беше правилно и искрено се разкайваме за действията си", добави Йорданов. Той се похвали и със следния пост в профила си през днешния ден:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com