Йовчев обещава сериозни резултати по отношение на битовата престъпност

20848
Йовчев обещава сериозни резултати по отношение на битовата престъпност

До максимум три месеца по отношение на битовата престъпност ще има сериозни, положителни резултати. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Нееднократно точно Йовчев е посочвал, включително в доклад пред КСНС, че битовата престъпност е заплаха за националната сигурност.

МВР обещава да пренасочи полицаи от границата към районите с висока битова престъпност

МВР ще отдели повече полицаи за местата, където битовата престъпност в страната е най-висока, като това ще стане чрез преразпределение ...

Включването на жандармерията в борбата с битовата престъпност има определена цел, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Идеята не е да се командироват полицаи в различни части на страната, които да стоят там постоянно. Те ще бъдат командировани периодично, ще свършват каквото е необходимо и ще се връщат.

Планът за битовата престъпност включва поредица от мерки. Това не означава, че жандармерията отива там и не излиза от тези населени места. Жандармерията ще свърши своето, тя има определена цел, която трябва да постигне, и ще я постигне, подчерта Йовчев.
„Към момента сме увеличи ресурса на полицаи, като във всяка една област е различно, осигурено е допълнително гориво, променена е организацията на работа при разпределението на полицаите в тези райони. Променена е организацията на оперативно-издирвателната работа, поставени са цели за увеличаване на секретните сътрудници, които да работят в тази посока”, заяви Йовчев, цитиран от Агенция "Фокус". Той обясни, че във всяко едно ОДМВР и РПУ има конкретни планове и ще има ежеседмичен контрол какво е свършено и какво се е случило там. 

По време на предишното управление имахме непрекъснато покачване на битовата престъпност. Това е признавано и публично и от бившия министър на вътрешните работи, посочи Йовчев. „Могат да бъдат видени и публичните му изявления по този въпрос. Отношението към този проблем, мисля че е нещо, с което коренно се различаваме. Твърденията на министъра на вътрешните работи са, че битовата престъпност, която той нарича с друго име, но е резултат на по-скоро социални фактори и не е само работа на МВР да противодейства на битовата престъпност. Според неговите твърдения този проблем ще бъде решен, когато излезем от икономическата криза. Изцяло не съм съгласен с това, това е наше задължение, работа и ще си я свършим. Мерки, които предприемаме, съм ги обявявал няколкократно, но някой може ли да ми каже какво бяха мерките за справяне с битовата престъпност на предишното управление, някой видял ли ги е, аз не. Знаете ли какво е било в предизборната им програма, че ще назначават повече униформени полицаи. Системата на МВР беше оставена е не добро състояние, как ще противодействаме ефективно и на битова и на организирана престъпност, когато само за периода от началото на 2011 г. до края на май 2013 г, е намалял с една трета броят на секретните сътрудници и с една трета почти е намалял и броят на оперативните дела, унищожен е инструментариум”, каза още Йовчев.

Имаме достатъчно сили, средства и желание, за да се справим с битовата престъпност, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Общите мерки, които прилагаме, са в няколко насоки – разпределение на силите, така че полицаят да е там, където има нужда от него, по-тясно сътрудничество с общините, с гражданското общество, въвеждане на извънщатни сътрудници. Надявам се в бързи срокове да намалил битовата престъпност в районите, където тя е с най-големи размери”, каза още вицепремиерът. По думите му е осигурен допълнителен човешки ресурс, гориво, и всичко необходимо на тези дирекции, за да могат да се справят. „Този проблем не е от сега, не е от мандата на това правителство”, подчерта Цветлин Йовчев.

Йовчев: Битовата престъпност застрашава националната сигурност

Битовата престъпност се превърна в заплаха за националната сигурност. Това призна в ефира на ТВ7 вътрешният министър Цветлин Йовчев. Й...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com