Журналистически коментар за Баневи: Прокуратурата все едно е в предизборна кампания

5767
Журналистически коментар за Баневи: Прокуратурата все едно е в предизборна кампания
Снимка: БГНЕС

Нещата са едни и същи, когато се отнася до хора като Баневи и до роми. Това, което се случи с Баневи, е много неочаквано – те получиха 300 декара подарък при "Русалка" от един областен управител от ДПС преди десетина години. Такива неща има по всичките им сделки – по принцип има някакви правила, когато вземаш заеми, кредити, правиш сделки, при тях това го няма. Плащат 10% и другото го покриват със сделки чрез компенсаторни бонове, например с икономическото министерство. Това заяви главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов.

Как 20 години не се случиха тези арести, а се случиха сега? Прокуратурата все едно е в предизборна кампания, добави пред Нова телевизия главният редактор на "168 часа".

Някой ти подарява едно предприятие - държавата не е обвързала приватизацията по никакъв начин с какъвто и да е последващ контрол

Това каза зам.-главният прокурор Иван Гешев в коментар относно случая "Баневи". Според Гешев приватизацията на "Полимери" е била "банд...

Много неща в случая са дразнещи. Какво е това обвинение към Баневи за 1,5 млн. лева, след като държавата плати 15 млн. лева, за да изчисти опасния химикал в "Полимери", добави нов въпрос Ангелов (бел. ред. – когато този случай гръмна, Евгения Банева се оплака, че "Полимери" се управлява от синдик, те са излезли от 2012 година и предприятието нямало задължение към нито една банка, само към енергото). И охарактеризира Банев като "паразит" и "комсомолец". Такива хора масово има в партиите, а ние се чудим защо нещата не вървят, категоричен беше Ангелов.

Всеки си мисли, че има нещо съмнително – те досега са плащали, за да не им се случва нищо, сега нещо се е променило, каза още журналистът. Те са като термити – да унищожат едно предприятие, нарязвали са дори машини за скрап. Това в Троян е било най-голямото на Балканите за производство на електромотори. Баневи можеше да унищожат мавзолея без взрив, Бакърджиев да не се мъчи. Много е смешно, че ще ги разследват за само 1,5 млн. лева, заяви Ангелов. И припомни как още при Panama Papers излязоха данни за офшорките им, как преди 1 година Бойко Борисов говореше за тях като каращи "Майбах", като добави, че много се тревожи каква е давността за престъплението, за което сега Баневи са обвинявани. Оттук нататък всичко ще върви много бавно и ще е един спектакъл, който няма да доведе до нищо – като знаем как върви съдът, те ще поискат нещата да бъдат прекратени по давност, прогнозира Слави Ангелов.

Относно пуснатите снимки от дома на Баневи, Ангелов беше категоричен – храним народа. Единствено могат да настроят хората към по-богати хора, спечелили честно парите си, заключи журналистът. Изпростяването е факт – такива същества могат след време да бъдат холограми в Националния исторически музей, но сега са модел за подражание на много хора, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com