Колега на убития таксиметров шофьор критикува БНТ заради версия, че починалият е започнал боя

11495
Колега на убития таксиметров шофьор критикува БНТ заради версия, че починалият е започнал боя
Снимка: Screenshot

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 23-годишния Йосиф Ахмед Иззе за смъртта на таксиметров шофьор след сбиване, а свидетели твърдят, че той не е виновен за побоя.

23-годишният младеж, който е обвинен за смъртта на таксиметровия шофьор в столицата, не е провокирал побоя, според свидетели на инцидента. Тяхната версия е, че таксиметровият автомобил е влязъл в еднопосочната ул. "Хъшове", по която се е движел друг автомобил, управляван от жена. Пътуващият до нея мъж се е обърнал към таксиметровия шофьор и му е обяснил, че се намира в нарушение. Това е провокирало шофьора на таксито, заявяват свидетели, който е излязъл от автомобила и така се е стигнало до сбиване. Минути по-късно, жената паркира автомобила на тротоара, за да направи място на таксито и двете коли да се разминат. В този момент върху приятеля ѝ се нахвърлили няколко други непознати мъже, които са били извикани от таксиметровия водач. Според свидетели, поне трима или четирима мъже са нанасяли множество удари върху 23-годишния мъж, чието лице било окървавено.

Свидетели на сбиването стават посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант "Хъшове". Няколко мъже, посетители на заведението, се опитали да прекратят боя, извикана е полиция. След пристигането на полицията, свидетелите видели, че таксиметровият шофьор, който е започнал конфликта, е паднал на тротоара.

По БНТ близки на таксиметровия шофьор Христо Йорданов отрекоха той пръв да е започнал конфликта и обвиниха медията в необективност. По техни думи вината за смъртта на шофьора и изцяло на Йосиф. Един от мъжете дори обвини Националната телевизия, че насажда омраза и че иска да предизвика сблъсъци, защото става въпрос за човек от малцинствата.

Братът на починалия таксиметров шофьор: Искаме доживотен затвор

„Искаме справедливост. Искам доживотен затвор“. Това обяви днес братът на починалия при спречкване на пътя таксиметров шофь...

Христо Йорданов - таксиметровият шофьор 

От МВР работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му, съобщиха от прокуратурата.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Й. И. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 08.10.2022 г. около 18:30 ч. - 19:00 ч. в гр. София, ж.к. „Разсадника-Коньовица“, в карето между ул. „Методи Патчев“, ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“ нанесъл удари на 34-годишния Х. Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му вследствие на умишлено нанесена на Х. Й. телесна повреда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

По аферата "Митници": Оставиха в ареста Марин Димитров

Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Марин Димитров обжалва решението за ареста си по аферата "Митници"

Слави Трифонов губи дело срещу бившия си съпартиец Радостин Василев

Заключил жена си и детето си: Полицията в Благоевград задържа мъжа

Събраха се в центъра и се биха: Петима са в ареста в Самоковско

Задържаха мъж в София за фалшива бомбена заплаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com