Лидия не била шизофреничка, а просто отчаяна

25742
Лидия не била шизофреничка, а просто отчаяна
Снимка: БГНЕС

Лидия Петрова - фотографката, която се самозапали пред президентството - не е била шизофреничка. Имала е много по-леко, фазово психично заболяване преди години, но не това я тласнало към постъпката й, пише "168 часа".

Причината е крайното отчание от липсата на перспектива, в която е изпаднала. 38-годишната жена в последната година е живяла в ситуация на тотална безизходица. Тя е била разведена, не е била в състояние да отглежда сина си, не е можела да получава достатъчно доходи с работа като фотограф и е започнала да чисти вход на жилищен блок, за да се изхранва. Помагали са й единствено баба й и дядо й, с баща си не се виждала от години.

Тежко и критично е състоянието на фотографката Лидия Петрова

Трети ден остава тежко и критично състоянието на самозапалилата се фотографка Лидия Петрова, съобщиха от "Пирогов". Жената продължава ...

Психичното заболяване Лидия Петрова получила не в детството, а няколко години преди да роди сина си, който днес е на 11 години, обясниха запознати с разследването. Лечението й обаче имало доброкачествен ход, както се изразяват психиатрите.

Лидия никога не е лекувана в държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" в Нови Искър, защото нямала нужда от това. Голямата заблуда, че страдала от шизофрения, идвала от факта, че лекарствата за психично болни в България се получавали безплатно само по две пътеки - за шизофрения и биполярно разстройство. Това станало причина Лидия да получава медикаменти с документи като за такава болест. Проблемът й обаче реално бил много по-лек.

Състоянието на самозапалилата се жена остава тежко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com