Майката на обвинената за убийството на Алекс от Поморие излезе с нова версия пред съда

15004
Майката на обвинената за убийството на Алекс от Поморие излезе с нова версия пред съда
Снимка: бгнес

Светла Димитрова - майката на обвинената в жестокото убийство на 8-годишната Александра от Поморие - Атанаска Георгиева, разказа напълно нова версия с цел да оневини дъщеря си, съобщи Флагман.

Светла Димитрова говори под клетва пред съдия Георги Пепеляшев, като му показа и снимка на извършителя – Антон Петров-Тъпака. Ето и версията ѝ:

Започва делото за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие

Делото за жестокото убийство на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие започва днес в Бургаския окръжен съд. Малката Алекс бе убит...

Тъмнокосият Антон Петров – Тъпака почукал на вратата на таванското помещение на Атанаска в кв. „Свобода” бл. 35 вх. А около 17 часа на 10 април м.г. Атанаска доверчиво отворила. Мъжът я избутал и нахлул вътре с малката Александра. Заключил 39-годишната жена от Златоград в тоалетната, но тя чувала разговора между двамата оттам. Тъпака разпитвал Алекс за имотите им в Свети Влас. Според Атанаска момиченцето познавало добре мъжа, защото му показвала тетрадките си от училище. По това време майката на Александра позвънила, но детето я излъгало, че играе още на площадката. Изведнъж външната врата хлопнала, Антон и Алекс излезли. Атанаска излязла от банята и видяла, че детето е забравило телефона си, който продължил да звъни. Около 20 часа Антон се върнал в квартирата на Атанаска. Нахвърлил й се, започнал да я нагрубява защо е водила разговори по телефона. Майката Светла Димитрова така и не даде логично обяснение как Тъпака е разбрал, че дъщеря й всъщност е говорила по мобилния. Антон Петров накарал Атанаска да излезе и да купи цигари, 39-годишната жена чинно му се подчинила. Няма отговор защо точно в този момент тя не е сигнализирала в полицията. Антон пак напуснал квартирата на Атанаска. Върнал се спокойно към 1-2 часа на 11 април, въпреки че тогава ченгетата бяха опасали целия град. Тъпака пак избутал Атанаска на земята, носил в ръцете си вече трупа на момиченцето, увит в одеяло. Главата на детето била с найлонов чувал. Мъжът започнал да я облепя с тиксо, хванал пръстите на Атанаска и ги налагал върху тиксото. Атон изкарал трупа навън. Именно поради тази причина в 8 часа на 11 април полицейското куче и спецченгетата не са открили тялото при претърсването на квартирата. Едва по-късно внесъл отново тялото в таванското помещение. Всичко това Атанаска разказала от ареста на майка си. Страхувала се, че Атон Петров ще направи нещо на семейството й, затова и първоначално поела вината за убийството.

Разказът на Светла Димитрова не трогна почернените родители – Ивелина и Веселин Тодорови. Напротив, майката на Алекс подложи на кръстосан разпит Светла Димитрова, а от въпросите й се прокрадваше съмнение, че именно възрастната жена е съучастник на Атанаска.

Не стана ясно как въпросният Антон е отключвал три пъти най-спокойно входната врата и с чий ключ. Светла Димитрова нервно твърдеше, че е разполагала само с два ключа - нейния и на дъщеря си. Алибито на Светла в деня на убийството е крайно лаконично, за него могат да потвърдят единствено двамата й внука, които са на 2 и 6 години и са били с нея в една стая. Странно, но децата са си легнали към 20.00 часа. През това време другата й дъщеря Северина и мъжа й Веселин Тошев са били на вечеря от късния следобед до 21.15 часа в ресторант „Царевец”. Кога точно са тръгнали към заведението, Светла нямаше отговор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com