МВР: Няма данни синът на Миньо Стайков да е бил отвлечен

3914
МВР: Няма данни синът на Миньо Стайков да е бил отвлечен
Снимка: БГНЕС

При първоначалните прегледи в "Пирогов", Стайко Стайков е казал, че е бил отвлечен, сигналът е подаден от негов близък приятел. Това каза  главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, предаде  „Фокус“ по повод внезапното появяване на издирвания син на Миню Стайков в Пирогов.

„Сутринта около 9.15 часа е получен сигнал на 112 за лице в безпомощно състояние, мъж на средна възраст, около 30 години, който се намира на паркинг. Отивайки на място екипът на Спешна помощ са изчакани от човека, който е подал сигнала, след това се въведени в близка къща. Там въпросният Стайко Стайков е прегледан, лекарите са взели решение да го закарат в "Пирогов" и след като е закаран там, към МВР е подаден сигнал, че същият е бил отвлечен“, съобщи Иванов.

„При първоначалните прегледи в "Пирогов", Стайко казва, че е бил отвлечен за известен период от време, който не се уточнява какъв е. Сигналът е подаден от близък негов приятел. Това става сутринта в 9.15 часа“, посочи главният секретар на МВР. Ивайло Иванов обясни, че незабавно към лечебното заведение са изпратени служители от отдел „Криминална полиция“.

„Снощи между 20.00-21.00 часа такси е откарал въпросния господин до адреса, в който е бил прегледан от Бърза помощ, това е домът му. На този адрес е бил поет от неговите охранители, била му е оказана помощ от лекар, който го е прегледал през нощта. Ние по никакъв начин не сме били уведомени за това нещо“, обясни той, като припомни, че Стайко Стойков е обявен за международно издирване в началото на септември месец миналата година. Главният секретар на МВР изтъкна, че при извършваните до момента разследвания около лицето, няма сигнали за неправомерни действия към него. “Близките му твърдят, че от времето, когато е обявен за издирване не са имали контакт с него”, подчерта той.

Припомняме, че Миню Стайков е с постановена от Апелативен специализиран съд мярката за неотклонение „Задържане под стража“. Той беше задържан при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД. Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради. Синът му Стайко Стайков беше обявен за издирване, търсиха го и чрез "Интерпол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com