МВР с нови данни за сблъсъците пред МРРБ, прокуратурата ще разследва

5310
МВР с нови данни за сблъсъците пред МРРБ, прокуратурата ще разследва
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура ръководи и осъществява надзор върху разследването по досъдебно производство, образувано по повод ескалиралото напрежение по време на организиран протест на граждани пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), при което са пострадали полицейски служители, охраняващи обществения ред. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Производството се води за умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му. При своевременната намеса на полицията, две лица, които са проявили агресия спрямо органите на реда са задържани, в опит да избягат от местопроизшествието, се казва в съобщението.

Пострадалите полицаи: Не сме провокирали насилие

Двама от пострадалите при сблъсъците пред МРРБ полицаи разговаряха с журналистите пред Министерския съвет. „Граждани се опитаха д...

Протестът пред МРРБ беше организиран от инициативния комитет "Спаси Перник" с искане за оставката на министър Петя Аврамова заради водната криза.

По-рано от МВР съобщиха, че участници в протеста се опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията на протестиращите е била счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали (от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме). Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство - лютив спрей.

В резултат близо 30 души са получили помощ от екипи на Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП)- София. Сигналът е бил подаден към 13.05 ч. Двама или трима от пострадалите ще бъдат транспортирани в болница "Царица Йоанна - ИСУЛ", съобщиха от ЦСМП. На място са били изпратени 6 линейки.

Във второто си разпространено съобщение МВР отбелязва също така, че са проведени процесуално-следствени действия, сред които разпити на полицейски служители и други свидетели очевидци, като в момента продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се докладват в СРП, с оглед повдигане на обвинения на извършителите и определяне на адекватна мярка за неотклонение.

Сблъсъци между протестиращи перничани и полиция пред МРРБ (ВИДЕО)

Поне 40 души са били обгазени при сблъсъци между демонстранти и полиция по време на протеста пред Министерството на регионалното развит...

В близост до мястото на инцидента са установени и задържани и други две лица, които са хвърляли камъни по служители на реда.

Двама служители на реда - инспектор Александра Николова и Цветан Божилов са пострадали при протеста пред МРРБ, съответно от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме

Прокуратурата и органите на МВР ще предприемат всички възможни мерки и действия за защита на правата на гражданите, недопускане на подобни прояви на агресия и нарушаване на обществения ред при провеждането на подобни масови мероприятия и за ангажиране към наказателната отговорност на виновните лица, се казва в съобщението.

Припомняме, че видеоклип с арест на мъж на средна възраст разпространи политическа партия "Възраждане". Твърдението на партията е, че арестът е направен заради днешния протест, организиран от "Възраждане" с искане за оставката на правителството заради водната криза в Перник.

"Възраждане" се оплаква от полицейско насилие (ВИДЕО)

Видеоклип с арест на мъж на средна възраст разпространи политическа партия "Възраждане". Твърдението на партията е, че арестът е напра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com