МВР следило обирджията на заложната къща на "Ломско шосе", но не разбрало кога се сдобил с оръжие

1251
МВР следило обирджията на заложната къща на "Ломско шосе", но не разбрало кога се сдобил с оръжие
Снимка: БГНЕС

Хората, които отправят критики относно престрелката с Христо Георгиев (Ицо Полицая) на бул. „Ломско шосе”, не са запознати с подробностите. Има две досъдебни производство – за грабеж и за престрелката, при която той беше убит. Това обясни Христо Терзийски, началник на Главна дирекция „Национална полиция”.

Терзийски обаче потвърди, че Ицо Полицая е бил наблюдаван, защото е било ясно, че „няма да се завърне към нормален начин на живот” след излизане от затвора. Не можем да кажем кога той се е сдобил с оръжие – чакал е другаря си да излезе от затвора, за да планират престъпно деяние. Нямахме обаче конкретика – нито къде, нито кога ще се извърши деянието, подчерта полицейският шеф пред bTV. Той добави и, че сигналът за обира на заложната къща на „Ломско шосе” всъщност е подаден от гражданин.

МВР празнува професионалния си празник

Днес (5 юли), с тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин и демонстрация на специализирана техника пред храм-паметник &bdq...

Ицо Полицая е извършвал нападение над златарско ателие в „Люлин”. Има документирани нападения над общо три златарски ателиета, кражба на автомобил, оказване на съпротива на органи на властта, обясни Терзийски. Той каза и, че не може да отговори защо Ицо Полицая е бил освободен сега от затвора.

И Терзийски подчерта, че поводът за стрелбата в Слънчев бряг, където беше ранен Митьо Очите, е спор за паркомясто. Казвам какъв е поводът, причините се изясняват, добави полицейският началник. Въпрос на его е кой е по-силен, обясни Терзийски свадата между Очите и Божидар Кузманов-Божо Кравата. Полицията не е абдикирала, категоричен беше той.

Христо Терзийски обяви и, че ще е личен неуспех, ако не бъде разкрито убийството на 16-годишния Георги в „Борисовата градина”. От над година насам МВР няма успех. Припомняме, че Георги беше намушкан смъртоносно в „Борисовата градина” посред бял ден.

От професионална гледна точка е важно да има разделение на труда в МВР. Трябва да има разделение между полевата работа и административната работа, подчерта Христо Терзийски, визирайки все още нереализираната реформа в МВР.

В Слънчев бряг - ако си със скъпа кола и не си по джапанки, подлежиш на проверка

Заради престрелката, при която беше тежко ранен Димитър Желязков-Митьо Очите и беше убит бодигардът му Александър Александров, има прек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com