МВР все пак опитва да арестува младежите, наемали и обирали жилища

2661
МВР все пак опитва да арестува младежите, наемали и обирали жилища
Снимка: Нова телевизия/Стопкадър

Двамата младежи, заподозрени в обири на жилища, които преди това наемали от популярни платформи за резервация, са призовани и има предприети мерки за задържането им. Това заявиха пред репортер на Actualno.com от пресцентъра на СДВР.

Припомняме, че момчетата са на екран от няколко дни, обикаляйки телевизиите, където признават за извършено престъпление. Въпреки това обаче те все още са на свобода. От I-во РПУ, където е подаден сигнал, продължават да извършват следствени действия. Единият от младежите - Емилиян Йорданов на 19 години обаче каза, че има призовка от IV-то РПУ. Там той има криминална регистрация.

Полицията още не е арестувала човек, признал си за кражба в ефир

"Ще ти спукам тъпата глава, кой си ти бе, палячо, кой си ти бе, мухъл" – това казва призналият си в ефира на две телевизии за изв...

"Обрахме апартаментите, за да покажем какъв смешен народ сме. Защото всеки краде и то суми над 100 000 лв., а мен искат да ме вкарат в затвора за 100 лева", заяви тази сутрин Емилиян пред Нова телевизия. Той призна, че е откраднал телевизора от единия от домовете, защото са му трябвали пари за връщане на стари дългове.

"Харчихме откраднатите пари за всякакви работи. Близо три дни бяхме по заведения, дискотеки, хотели", заяви неговият приятел, който остана със скрито лице. Момчето е на 18 години, още учи и тренира футбол.

От откраднатия телевизор от един от апартаментите двамата успели да "спечелят" 100 лева, по думите на Емилиян. Според наемодателя на обраното жилище, след като кражбата била оповестена чрез социалните мрежи, той започнал да получава заплахи от момчетата. Друг мъж твърди, че по тази схема същите момчета откраднали и неговия телевизор и оставали апартамента му в състояние, което му е трудно да опише - "всичко надолу с главата". Той допълва, че имало следи от наркотици.

Емилиян обаче казва, че не се занимава с наркотици. Преди опитвал марихуана, която била "натровена" по някакъв начин и това му докарало паническо разстройство. По думите му това е първата му кражба. Преди това е попадал в полицията заради "дребни неща" - не върнал колело, за отмъкнат телефон, както и за неплатена сметка за такси.

Известна блогърка опря до Facebook, за да моли МВР да залови заподозрян в обири

Сигнал за човек, извършвал обири на апартаменти, които са му били дадени под наем, отправи чрез Facebook една от двете създателки на по...

"Засега никой не ни е потърсил от полицията за абсолютно нищо. Но получавам заплахи в интернет", заяви Емилиян Йорданов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com