Нова версия: Малката Мария е от Николаево?

51617
Нова версия: Малката Мария е от Николаево?
Снимка: БГНЕС

Поредна версия откъде е русокосото момиченце Мария, което беше намерено в Гърция и заради което гръцки роми в момента са разследвани.

В ромския квартал на град Николаево настана истинска паника, след като стана ясно, че снимките на русото дете от Гърция е най-вероятно детето на Сашка и Атанас Русев от техния квартал, предаде БГНЕС.

Едно от децата на семейство Русеви разказа, че когато майката е видяла снимката на Мария по телевизията се разплакала и казала - това е нашата Мария. Семейството има между седем и десет деца, като те самите не знаят колко точно са. Пет от тях са албиноси, които имат видима прилика с Мария от Гърция.

Семейството живее изключително бедно в една стая. Братът на Мария – Исус разказа, че майка му казала, че когато са били в Гърция, не са имали пари с какво да се приберат и затова оставила Мария. Според единия от съседите тя споделила, че е получила 500 лева за това. Но според други, не е вземала пари за детето. В момента родители са отведени в районното управление на МВР в Гурково за разпит.

Откриването на това русо дете със зелени очи на възраст между 4 и 6 години стана при рутинна проверка на полицията в ромски катун в гръцкия град Фарсала, близо до Лариса. То породи силно вълнение в Гърция и в чужбина. Момиченцето живеело с ромско семейство (39-годишен мъж и 40-годишна жена), но след ДНК тест се оказа, че ромите нямат никаква роднинска връзка с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com