Обрат в разследването на убийството на малката Александра от Поморие?

39790
Обрат в разследването на убийството на малката Александра от Поморие?
Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни Атанаска Георгиева сама е поискала да говори и е разказала коренно различна версия от тази, която представи в първите дни след убийството на малката Александра от Поморие.

Атанаска твърди, че е направила самопризнанията под огромен страх от убийство и заплаха, че, ако проговори, ще бъде ликвидирано цялото й семейство.

Сестрата на обвинената за убийството на Алекс: Това е постановка

Северина, сестрата на задържаната за убийството на 8-годишната Александра Тодорова - Атанаска Георгиева, каза, че сестра й не е виновна...

Според източници на БЛИЦ Атанаска е посочила кой е убиецът и го е назовала по име. Цитираният от нея килър е млад мъж, приятел на семейството на Алекс, когото тя познавала само визуално, защото им идвал често на гости. По думите й, семейният приятел удушил детето в деня на изчезването му, а после го качил на тавана при Атанаска.

Версията на Георгиева е, че докато е била на разпит в полицията на следващия ден, някой се е промъкнал в дома й и е подхвърлил тялото.

Роднините на Атанаска потвърдиха, че са чули от нея същия разказ. Те обаче отказват на този етап да дадат повече подробности.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров категорично отказа да коментира случая "Алекс", позовавайки се на следствената тайна. Той не отрече, че Атанаска е дала нови показания, но и не потвърди дали тя е посочила човек, който според нея е истинският убиец на момиченцето. "Атанаска може да дава нови показания, има право на това. Но подробности от тези показания аз нямам право да ви съобщя. Няма да коментирам нищо, което е свързано със случая, докато не приключи разследването", заяви прокурор Маджаров. Той само уточни, че на този етап няма други арестувани, нито заподозрени в убийството на малката Алекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com