Образувано е производство за смъртта на миньор от рудник "Ерма река"

4342
Образувано е производство за смъртта на миньор от рудник "Ерма река"
Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител образува Окръжна прокуратура-Смолян за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

На 10 август 2015 г. около 23,50 часа в рудник "Ерма река" край с. Ерма река, общ. Златоград, участък "Южна Петровица", Хайри Дурев, миньор, е бил затиснат от тежка машина, предназначена за теглене на вагони. Машината е била в неработен режим и в момента на инцидента не се е управлявала от машинист, а по инерция се е задвижила сама. Причините за задвижването ще бъдат изяснени в хода на разследването. Пострадалият миньор е бил транспортиран за медицинска помощ до болницата в гр. Златоград, а по-късно за спешна операция до лечебно заведение в гр. Кърджали. Разследването по досъдебното производство е започнало на 12 август 2015г. след като Окръжна прокуратура-Смолян е уведомена за настъпилата смърт на Хайри Дурев, на 46 г., съобщава прокуратурата.

Повдигнаха обвинение на кмета на Карлово

Кметът на Карлово и бивша ръководна фигура в СДС Емил Кабаиванов бе привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственос...

Под ръководството на Окръжна прокуратура- Смолян незабавно е извършен оглед на местопроизшествието от следовател, а също така са изискани и приложени по делото заверени копия от книгата за назначения и инструктаж от деня на злополуката. Извършена е аутопсия на трупа на загиналия работник и е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза за установяване причината за смъртта, съобщава БГНЕС.

При разследването предстоят разпити на свидетели, назначаване на минно-техническа експертиза за установяване причината за задвижването на мишината и затискането на работника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com