Осъдиха на 20 години затвор бившия футболист Марио Метушев

18869
Осъдиха на 20 години затвор бившия футболист Марио Метушев
Снимка: скрийншот

Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев бе осъден на 20 години затвор при строг режим на изтърпяване. Присъдата постанови състав на Окръжен съд – Благоевград, съобщава "Струма".

Метушев бе признат за виновен за жестокото убийство на приятеля си Красимир Колджиев, когото прободе 97 пъти с нож. Кървавата драма се разигра на 15 юни 2018 г. по време на мюсюлманския празник Байрям, като след убийството Метушев опита да се самоубие, забивайки ножа в шията си, но медиците успяха да се преборят за живота му.

Яростта е опасна: Футболист повали момче след удар по главата с топка

Полузащитникът на Каляри и Италия Николо Барела се отличи със странно действие на терена по време на мача между "адзурите" и Гърция. В...

Метушев и Колджиев били приятели от деца и завъртели общ бизнес с рязан тютюн. През януари 2018 г. бившият футболист поискал от Колджиев да пътуват заедно до Шумен, където да закарат 100 кг тютюн. Той щял да шофира "пилотен” автомобил, а приятелят му да превози стоката с втора кола. Красимир обаче отказал. Метушев тръгнал сам, но по пътя бил спрян за проверка, а после и задържан по образувано срещу него досъдебно производство, което приключило със споразумение и с 2 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок. Метушев обаче подозирал, че именно приятелят му го е издал на полицията.

По време на мюсюлманския празник Байрам двамата се срещнали в кафене на бензиностанция в Гоце Делчев, а после Красимир поканил Метушев в дома си. Двамата консумирали алкохол, седели и спокойно разговаряли. Гостът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията. Възникнал спор, при който Метушев вкарал в употреба кухненския нож, нанасяйки жестоки удари на приятеля си. Майката на починалия видяла сина си на пода, притиснат от коленете на Метушев, докато той нанасял удари с нож в тялото му. Жената не успяла да отърве сина си. При аутопсията става ясно, че жертвата има 97 прободни рани. Ножът е минал през гърдите, корема, меки тъкани, сърце, бял дроб, срязал е кръвоносни съдове, показа съдебномедицинската аутопсия.

С днешната присъда Метушев бе осъден да изплати общо 550 000 лв. обезщетение на роднините на жертвата. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

Гледат мярката за неотклонение на Червения пират

Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

10-годишно момче почина в двора на училище в Казанлък

След жестоко убийство край Мизия: 18 години затвор за извършителя

В обществена сграда: Ограбиха и биха мъж във Велинград

Търсила си работа: 52-годишна беше наета като куриер на ало-измамник

Шофьор уби пешеходец в Самоков и избяга

Заплаха с нож и закана за убийство на жена: Нидерландец е задържан в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com