Осъдиха телефонни измамници в Смолян

2640
Осъдиха телефонни измамници в Смолян
Снимка: БГНЕС

Двама професионални „Ало“-измамници получиха присъди от Районния съд в Смолян, защото завлекли трима старци от Смолян с общо 6300 лева.

Единият от двамата се отърва с условна присъда, но другият ще лежи реално в затвора две години при първоначален строг режим.

Вместо полицаи - разносвачи и вестникарчета

Достоен българин – тази награда беше дадена на областния директор на Велико Търново старши комисар Димитър Машов като част от ини...

46-годишният Паруш Парушев и 34-годишният Димитър Георгиев са били заловени в Чепеларе. Третият участник в схемата – Хабил Мехмед, още се издирва. Според запознати със случая измамниците са професионалисти.

Ромската група е от града на телефонните измамници – Ветово, където само преди година бяха задържани осем души, уличени в това престъпление.

Възрастните родопчани били прилъгани да се разделят с парите си в рамките на едно денонощие на 19 и 20 август 2016 г.

По обяд звъннали на Рада Г. по телефона и й казали, че трябва да заплати вместо сина й 1300 лв. капаро за четири радиатора. Жената се поддала на лъжата и се разделила с тази сума.

Задържан е участник в три телефонни измами в Плевен

Криминалисти задържаха участник в три телефонни измами в Плевен. Престъпленията са по познатата схема – съдействие от гражданите...

На следващия ден сутринта измамили и пенсионера Никола П. като му взели 1000 лева уж като депозит за климатици. Час по-късно примамили и Емилия С., да плати 4000 лева, че уж дъщеря й си счупила крака на три места и ще трябва да й се извърши платена хирургична операция.

По време на делото 46-годишният Парушев направил впечатление със здравото си телосложение, а бил пенсионер по болест. Той имал много осъдителни присъди за измами, но бил реабилитиран. 10 години не е влизал в полезрението на полицията преди да бъде хванат в Чепеларе.

34-годишният Георгиев е с начално образование и реално ще изтърпи наказанието си, защото имал още няколко висящи дела за измами.

Присъдите на Районния съд са окончателни след споразумение с прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com