Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха още незаконно погребани тела край Клисура

30 май 2022, 20:10 часа • 2324 прочитания

Откриха нови 6 тела в близост до местното гробище в село Клисура, които вместо да бъдат кремирани, са било незаконно погребани. Тази информацията потвърдиха за NOVA от МВР.

На място през целия ден имаше полицейски автомобили и линейка, с която най-вероятно се извозват телата. Така общият брой на незаконно погребаните хора вече е 13. От Районната прокуратура в София обявиха, че следствените действия не са спирали.

Преди дни стана ясно, че са открити седем тела, заровени в старото гробище на Клисура. В хода на разследването бе разкрито, че собственик на погребална агенция е давал на роми по 100 лева, за да копаят дупките, в които после е слагал телата на починалите хора. Така Георги Енев ги погребвал в нелегални гробове, вместо да ги кремира, за която услуга прибирал по 1000 лева.

Мъжът бе задържан миналия понеделник, след като криминалисти откриха 7 тела край Клисура.Самият Енев бил заловен на място. В буса му имало 4 ковчега, но празни. Мъжът признал за над 50 незаконни погребения в предварителната беседа с разследващите. Когато се сдобил с адвокат обаче, не пожелал да потвърди за телата и мълчал. Енев е от дълги години в погребалния бизнес, има фирма.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес