X
 
 

Пак ало измами - този път с обаждания от чужбина

6898 0
Пак ало измами - този път с обаждания от чужбина
Снимка: iStock/Guliver
Схема с телефонна измама набира популярност – с обаждания от чужбина. Предимно става въпрос за обаждания с код от Словения - +386.

Ако имате неблагоразумието да вдигнете телефона, следва звук, подобен на сигнал „свободно”, след това има и отговор, но на чужд език. Това обаче струва много скъпо – по 7-8 лева на минута, като става въпрос за Словения.

Нова телефонна измама - с чумата по овцете и козите

Телефонните измамници в България отново проявиха креативност – този път свързана с чумата по дребните преживни животни, т.е. овце...

Заради зачестилите такива обаждания вече има блокиране на номера от чужбина. Подборът на кого да се обадят измамниците става чрез софтуер, твърдят експерти пред Нова телевизия. Възможно е подбор да се прави и на база на откраднати лични данни, както и следене на поведението на бъдещата жертва онлайн – кога е активна, какъв вид активност проявява.

Ако станем жертва на такава ало измама, можем да се обърнем към Европейския потребителски център. От там съветват на първо място да не реагираме импулсивно – да проверим дали не ни е оставено съобщение, да помислим имаме ли познати и приятели от дестинацията, от която ни звънят и да потърсим алтернативен начин за комуникация.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално