По-малко инциденти с деца на пътя отчитат в Търговищка област

8959
По-малко инциденти с деца на пътя отчитат в Търговищка област
Снимка: Thinkstock

Намаляват злополуките с деца на пътя в Търговищка област. От началото на годината са регистрирани четири пътни произшествия с деца на територията на областта, като в нито един от случаите няма сериозно пострадали, общават от ОД на МВР.

От там допълниха, че около 70 полицейски служители ще се грижат за пътната безопасност през първия учебен ден тази година в Търговищко. Началниците на трите районни управления - в Търговище, Попово и Омуртаг, са се срещнали с представители на отделите "Образование" в общините и с директорите на училища за мерките по опазване на обществения ред, за пътната и пожарната безопасност в учебните заведения.

Пиян шофьор уби бебе в количка

11-месечно момиченце загина при катастрофа тази сутрин в центъра на село Крушевец. Трагедията е станала малко след 9,00 часа на пътя, ...

Следи се и за продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни; за недопускане на разпространението на наркотици край училищата са организирани специализирани операции.

До началото на първия учебен ден служителите на ОД на МВР извършват охранителни проверки в 58 учебни заведения и 37 детски градини в областта. Акцентира се върху охраната на училищата,пропускателния режим в тях, готовността при необходимост за евентуална бърза и безопасна евакуация на ученици, учители и персонал.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com