По сигнал на БОЕЦ Иван Ангелов е извикан в прокуратурата, канят се и на Борисов за къщата в Барселона

11041
По сигнал на БОЕЦ Иван Ангелов е извикан в прокуратурата, канят се и на Борисов за къщата в Барселона
Снимка: БГНЕС

Собственикът на фирма "Градус" Иван Ангелов се яви в следствения отдел на Софийската градска прокуратура с адвоката си Менко Менков. Той обаче не е призован заради твърденията на агробизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за проверка на злоупотребите при управлението на ГЕРБ, а по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ.

Това обяви лидерът на неправителствената организация Георги Георгиев с живо включване във Фейсбук.

Иван Ангелов се объркал за фурмите, не бил спечелил от тях

Бизнесменът Иван Ангелов дойде в прокуратурата на разпит във връзка със сигнал подаден от гражданско движение "БОЕЦ". Ангелов дойде за...

"Специализираната прокуратура е върнала преписката до ВКП, защото лицата Борисов и Аврамова са загубили своя статут на министри и наново е изпратена в СГП по компетенция, твърди Георгиев." СГП пък е образувала вече е образувала лична проверка срещу въпросните лица с изискване на справки до НАП, Народно събрание и МВР", допълни Георгиев.

Той призова да се продължи гражданският натиск, но според него при наличието на Гешев на върха на прокуратурата, резултати не могат да се очакват и от БОЕЦ искат оставката му.

"След извършена проверка установихме, че е образувана такава и срещу Бойко Борисов по сигнала на БОЕЦ за къщата в Барселона, посочи Георгиев. Той очаква и осъдителна присъда за бившия премиер по тези дела.

Георгиев посочи още, че ще иска наказателни производства от политическото ръководство на МВР и Бойко Борисов и за полицейското насилие по време на протестите.

„Градус“ със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

Дружеството „Градус” подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски пред ...

За сигнала на БОЕЦ обяснение даде и адвокатът на Иван Ангелов Менко Менков на влизане в сградата на ул. "Съборна", който посочи, че става дума за проверка, по която не е образувано досъдебно производство. Той каза, че с клиента му носят и три документа, но не пожела да обясни какви са.

По думите на Менков Ангелов е готов да дава обяснения по всички въпроси. "Много дела започват по твърденията, лъжите и инсинуациите на Илчовски", обяви Ангелов по повод твърденията на бизнесмена. Какво твърди Илчовски четете тук.

Има едно произнасяне на Комисията за финансов надзор (КФН), която категорично е заявила, че няма абсолютно никакви нарушения при първоначалното публично предлагане на акциите на "Градус" АД на фондовата борса, подчерта Менков и уточни, че произнасянето на КФН е било непосредствено след твърденията на Илчовски. Какво обяви тогава комисията четете тук.

От "Градус" АД са подали второ искане до КФН да се извърши и друга проверка, включително и по искането до НАП, въпреки че няма законово основание за това, защото "Градус" не е допуснала абсолютно никакви нарушения в дейността си като публична компания, обясняват от компанията.

Очакваме втората проверка на КФН дали има извършени манипулации на пазара, като този сигнал е подаден от "Градус" срещу Илчовски, каза Менков и обясни, че КФН има правомощия да извършва проверки на лица, които извършват манипулация на пазарните условия, за което са предвидени санкции до 5 млн. лв. глоба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com