Поискаха отлагане на делото срещу Иванчева и Петрова

2370
Поискаха отлагане на делото срещу Иванчева и Петрова
Снимка: БГНЕС

Адвокат Емануил Йорданов поиска отлагане на делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Причината е възникване на здравословен проблем със слуха на Петрова, съобщи bTV.

Припомняме, че на първа инстанция тримата получиха присъди съответно 20, 15 и 12 години за взимане на подкуп в особено големи размери за издаването на разрешително за строеж. Основен свидетел по делото е бизнесменът Александър Ваклин.

Делото "Иванчева" продължава на втора инстанция

Апелативният специализиран съд ще заседава на 16 декември по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, предаде ...

Апелативният спецсъд назначи съдебно-медицинска експертиза за здравословно състояние на Биляна Петрова, след като на съдебното заседание днес тя съобщи, че не чува добре.

Експертизата трябва да е готова 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание, което е на 8 януари.

"Става въпрос за внезапно възникнал проблем със слуха, който доведе до спешна медицинска интервенция и Биляна в момента не чува, така че тя не може да участва пълноценно в каквото и да е съдебно заседание. Именно затова ние направихме искане за отлагане на делото за следващата определена дата, а съдът от своя страна назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието ѝ", обясни адвокатът ѝ Емануил Йорданов.

Той уточни, че тя почти не чува, трябва да ѝ се говори много отблизо и по-високо.

Припомняме, че на 20 ноември съдът остави запорирани сметките на Иванчева и Петрова. Иванчева вече ще може да тегли от банковата си сметка по 560 лв. на месец. Другите подсъдими - Петко Дюлгеров и Биляна Петрова, също имат частична отмяна на запорите, наложени по време на разследването, за да се обезпечи бъдещ иск на държавата. Съдът разреши на Дюлгеров да изтегли 8000 лв. Той е с една банкова сметка с 14 000 евро от продажбата на наследствен имот. Дюлгеров от години имал проблеми със зрението и парите му трябвали за планирана операция за трансплантация на роговица.

Съдиите по делото срещу Иванчева отказаха да си направят отвод

Съдебният състав, който гледа на втора инстанция делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна ...

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха арестувани публично в центъра на София на 17 април 2018 г. Те бяха задържани с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. На последното заседание по делото срещу тях обвиненият заедно с тях по-предишен кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а именно, че той е бил посредник между Иванчева и бизнесмена Александър Ваклин за рекордно искания подкуп от половин милион евро. Към момента Иванчева и Петрова са под домашен арест.

Десислава Иванчева се яви на изборите за евродепутат и получи подкрепата на 30 310 души, което е 1.55%. Ден след евровота Иванчева заяви, че обмисля да се кандидатира за кмет на София.

На 27 юли тази година Иванчева призова за създаване на политическа партия с името "Непослушните". На 6 септември стана ясно, че Иванчева се кандидатира за кмет на София за местния вот на 27 октомври. Тя е подкрепена от Християндемократическа партия на България.

На 25 септември Общинската избирателна комисия в София отказа да регистрира бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева като кандидат кмет на София. Посоченият мотив беше, че предложението е внесено в Общинска избирателна комисия (ОИК) в Столична община извън законоустановения срок.

Община Младост бавела документи, които могат да хвърлят светлина по делото "Иванчева"

Един месец след като е отправено искане от вещо лице, правещо експертиза на почерка на бившия кмет на район „Младост” Петко...

Два дни по-късно ЦИК разреши регистрацията на Иванчева за местния вот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com