Полицаи задържаха след гонка 12 нелегални мигранти на "Цариградско шосе"

1889
Полицаи задържаха след гонка 12 нелегални мигранти на "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

След кратко преследване служители на СДВР са задържали мъж, превозвал в микробус нелегални мигранти.

Днес, около 10.00 часа, в района на бул. ”Цариградско шосе” служители на СДВР подали сигнал към шофьора на микробус „Фолксваген Шаран“ за спиране и извършване на проверка. Мъжът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил, съобщиха от МВР.

Нова група мигранти е задържана в Бургаско

Поредна група нелегални имигранти е задържана в Бургаска област. 10 мъже, 13 жени и 14 деца които се самоопределят като иракчани, с...

Незабавно били предприети заградителни действия. След кратко преследване бусът бил спрян и, въпреки оказаната съпротива от страна на водача, полицейските служители предприели действия за проверка. В превозното средство са установени 12 мъже – чужди граждани, по думите им, от Афганистан.

Шофьорът на микробуса Б.Б. /58 г./ от София, криминално проявен и осъждан, и чужденците са отведени в столично районно управление.

Продължава работа по установяване на самоличността и произхода на чуждите граждани и изясняване на всички факти около случая.

Това се случва на фона на разпространената от Държавния департамент на САЩ информация, че има заплаха, насочена срещу неуточнена автобусна линия в района около хотел "Плиска" в столицата. Същевременно главният секретар на МВР Георги Костов отказа да коментира съобщението от Facebook. В рамките на вчерашния ден има много сигнали, но няма констатирана конкретна заплаха, каза Костов пред Нова телевизия.

Полицията задържа 37 чужди граждани в пернишко

Служители на РУ-Брезник задържаха мъж, превозвал чужди граждани. Вчера, при полицейска операция край града, на пътя между брезнишките с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com