Полиция и прокуратура сигурни, че няма нови "Нагли"

1397
Полиция и прокуратура сигурни, че няма нови "Нагли"
Снимка: БГНЕС

Ден след отвличането на 25-годишния син на собственик на голяма автокъща МВР и прокуратурата заговориха в един глас, че не става дума за възраждане на отвличанията по модела на групата "Наглите". Те бяха арестувани през 2009 г. след над десет отвличания, сред които на бизнесмените Киро Киров и Ангел Бончев.

"Не мисля, че има. Това е тежко криминално престъпление. Няма общество, което е застраховано от такива престъпления", отговори главният прокурор Сотир Цацаров на въпрос има ли възраждане на групите за отвличания. След разбиването на "Наглите" МВР няма информация за структурирана група, която да се занимава с отвличания, обясни пък главният секретар на МВР Младен Маринов. "Имало е случаи на заплахи, работено е по отделни случаи, но нямаме информация за структурирана, действаща група. Както виждате, няма и проявления в пространството", заяви Маринов. Вътрешният министър Валентин Радев каза, че приема отвличането като провокация към властта, предава в. "Сега" в днешния си брой.

Разхвърляните банкноти било част от филмова продукция

Стотици банкноти са разхвърляни по шосето към село Герман на околовръстния път на София. Оказва се, че доларовите банкноти са били изп...

Към момента МВР няма свидетели, които да разкажат какво точно се е случило в сряда сутринта край софийското село Герман, откъдето изчезна 25-годишният Адриан Златков. Около час след излизането му от вкъщи баща му Тони Златков забелязал колата и подал сигнал. В нея бяха открити телефонът и документите на Адриан, но от него нямаше и следа. Според МВР няма и данни да е имало борба между жертва и похитители. От полицията призоваха всеки, който разполага с каквато и да е информация, да се свърже с тях при гарантирана анонимност.

Едновременно с това и от МВР, и от прокуратурата обявиха, че няма да дават повече информация по случая. Разследващите мълчат и дали от близките на отвлечения е поискан откуп. "Спецификата на този вид престъпления, тъй като реално ние имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство по отношение фазите и резултатите в разследването. Така че информация няма да бъде давана", заяви главният секретар на МВР. "Единственото, което за мен е важно в момента, е хората, които пряко работят по случая, да имат възможността да свършат своята работа, без техните началници, включително и мен, да пречат на тяхната работа с непремерени изявления", каза пък Цацаров. Той обясни, че по случая работят полицаи и наблюдаващ прокурор, които му докладват непрекъснато. Даването на подробности обаче можело да навреди на разследването.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com