Полицията потвърди, че колата на областен политически лидер е подпалена умишлено

9702
Полицията потвърди, че колата на областен политически лидер е подпалена умишлено
Снимка: БГНЕС

Запалването на автомобила ми най-вероятно е политически акт. Това каза пред Агенция "Фокус" областният лидер на една от партиите, участващи във вота.

Според Петър Петров, въпреки че кампанията в Сливен е минала нормално, някой от политическите опоненти може да е проявил самоинициатива и да е прибягнал до този вандалски акт.

Преди началото на изборите взривиха колата на политически лидер

Към 21:55 часа миналата вечер е взривен автомобилът на председателя на предизборния щаб за област Сливен на една от участващите в евро...

Инцидентът станал снощи, между 21:00 и 22:00 часа вечерта. Петров чул гръм, а когато излязъл пред дома си във вилна зона, видял паркирания отпред личен автомобил да избухва в пламъци. Обадил се на полицията, екипите пристигнали веднага. Криминалистите направили оглед и установили, че огънят е започнал отпред вдясно на автомобила, където не се разполага, нищо, което само би могло да предизвика самостоятелно пожар. Затова, според Петров, причината е опит за умишлено унищожаване на колата, с цел сплашване или политически вандалски акт.

Петър Петров изключи напълно възможността причината за атентата да е лична. "Нямам врагове, не съм получавал и заплахи, именно затова смятам, че някой от политическите ми противници е виновен за инцидента. Колата ми стои пред Щаба на партията на главната улица, всеки би могъл да я проследи", коментира Петров. Той изрази надежда, полицията бързо да открие виновниците. "Надявам се, да не се стигне дотам, да ме обвинят, че сам съм си причинил това. Колата е напълно унищожена, а няма застраховка. Всички щети са за моя сметка", подчерта Петров.

Той бе категоричен, че въпреки атентата, неговата партия на тези избори ще удържи победа над политическите противници и ще докаже, че не се поддават на заплахи, дори от такъв род.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com