X
 
 

Половината от над 100 имота на замесени в телефонни измами може да се окажат де факто законни

671 0
Половината от над 100 имота на замесени в телефонни измами може да се окажат де факто законни
Снимка: МВР
Всеки един от общо 103 имота на обвинени в участие в телефонни измами хора - общо 27 души, се проверява, като вече има открити нередности, става ясно от съобщение на ДНСК.

След разпореждане на Специализираната прокуратура, ДНСК вече е изготвила доклад. Съгласно него, всичките 103 иомота се намират в Горна Оряховица, Ружинци, Арчар, Берковица, Левски и Ветово.

Румъния екстрадира у нас задържаните телефонни измамници (ВИДЕО)

Румънските власти екстрадираха престъпната група, задържана за телефонни измами при съвместна спецакция на полицията в Горна Оряховица ...

Издадени са 17 заповеди за премахване на незаконни строежи, от които 1 вече е премахнат, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура - да се разбере дали са вписани в действащи устройствени планове.

Заварените строежи са 9, проверени са и 3 преместваеми обекта, като 1 от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 броя административнонаказателни производства: на трима служители в община Ружинци, двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

За окончателните решения по образуваните преписки в общинските администрации ДНСК ще представи информация своевременно.

Над 30 души задържани при акция срещу най-голямата група за "ало" измами

Над 30 души са задържани при спецакция срещу "ало" измамите, проведена на територията на България и Румъния, съобщи на брифинг в Горна ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители