Поредна телефонна измама с възрастен човек

12234
Поредна телефонна измама с възрастен човек
Снимка: БГНЕС

78-годишна жена от Шумен е измамена със сумата от 2500 лева по нова схема на измами, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Вчера, в Районно управление „Полиция” - Шумен е получено съобщение от 78-годишна жена, че около 18.15 часа на същия ден от апартамента й в град Шумен е отнета сумата от 2500 лева. Пред полицейските служители тя обяснила, че дава гараж под наем.

Около 18.00 часа на жилището й било посетено от мъж на възраст около 45 години, облечен с тъмно сако и панталон. Двамата огледали гаража, след което влезли в жилището, за да се договорят за условията. Мъжът казал, че разполага с банкнота от 100 лева и желае да предплати, а жената му обяснила, че ще му върне парична сума. Тя влязла в стая от апартамента, където държи парите си, а мъжът застанал на вратата.

Човек от асеновградско село остави парите си в гората

Поредният измамен по телефона се раздели с част от парите си. В РУП – Асеновград бил получен сигнал от 45-годишен жител на се...

Помолил я да му да даде бутилка с вода. Жената влязла в кухнята, а като се върнала разбрала, че „наемателят” е напуснал апартамента й и установила липсата на портмонето си със сумата от 2500 лева. Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на Районно управление „Полиция” - Шумен. Отново съветваме възрастните хора да бъдат особено внимателни при посещения на непознати лица в домовете им и припомняме най-честите сценарии, по които се извършват подобни деяния. Част от измамниците подбират за жертви главно хора от третата възраст или хора живеещи в селата.

Разчитат, че те са по-малко информирани за рисковете или че за тях е по-трудно да се свържат с полицията. Непознати мъже и жени се представят за социални работници и представители на данъчните служби, предоставящи услуги по домовете или раздават награди на ветерани от войните. Те вземат авансово различни суми - обикновено около 50 лв. за доставка на брикети, дърва, лекарства и др. социални услуги или изпращат потърпевшия да донесе някакъв документ и през това време извършват кражба от дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com