Пребиха младо семейство в София заради поздрав на английски

21795
Пребиха младо семейство в София заради поздрав на английски
Снимка: Thinkstock

Тежък инцидент се е случил в центъра на София посред бял ден в близост до Народната библиотека.

Бременна жена е била пребита от неизвестни заедно със съпруга й, който е мароканец. Побойниците чули как Хишам казал на Яна „Обичам те“ на английски и решили да му потърсят сметка какво прави у нас, съобщава Нова телевизия.

Бизнесмен със счупен череп и опасност за живота след побой

Бизнесмен от Благоевград е със счупен череп и опасност за живота след жесток побой в центъра на града. Ангел Янудов е нападнат от две н...

Двамата имат две деца и чакат трето. Живеят в Мароко, но се връщат временно у нас, за да дочакат бебето. Бременността е трудна, в ранната утрин на събота, Яна получава контракции. Отиват в ИСУЛ. На връщане, решават да се поразходят до метрото.

„Той се обръща да ме прегърне и ми каза: „Обичам те!” В този момент няколко господа казаха: „Какъв си ти, бе, ще ми говориш на английски. Първият път го цапардоса силно, след което аз видях мъжа си на земята. Започнах да му помагам”, спомня си Яна Ел Хаки.

„Шокиран съм. Не мога да разбера защо тези хора ми причиниха това. Имаше страшно много млади хора, абсолютно никой не помогна!”, разказва Хишам Ел Хаки.

Нещо повече – полицаи също стават свидетели на случилото се. Съветът на властите е да подадат жалба. В подобна въртележка влиза преди години и чернокож мъж, нападнат у нас. Той обаче се обръща към Европейския съд за правата на човека.

Двама са задържаните за нападението над сирийците

Полицията е задържала втори участник в нападението срещу двамата сирийци и ливанеца, извършено в центъра на столицата в неделя. Това съ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com