Пряк сблъсък в ефир между Божков и съдружника му, който се обърна към прокуратурата

18881
Пряк сблъсък в ефир между Божков и съдружника му, който се обърна към прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Злостна пропаганда. Никой не каза, че съм внесъл 500 млн. лева в хазната. Посъветвах в друго интервю г-н Гешев да не бърка Търговския закон с наказателния – в крайна сметка е време всеки да си гледа работата. Не може да правят квалификации за олигарх, криминален тип, това е пропаганда. Това заяви в поредно интервю Васил Божков.

На въпрос на Нова телевизия дали е плащал пари на Държавната комисия по хазарта, за да спира конкурентите му и дали е заплашвал с убийство, Божков отрече. "Не си мислете, че аз ще мълча при тази злостна атака срещу мен", подчерта бизнесменът.

Божков: Ще се върна в България пред съда

Бизнесменът Васил Божков, когото прокуратурата издирва, ще се върне в България, за да се яви пред съда. Божков няма намерение да бяга о...

Божков каза и, че не може да си обясни какво се е променило, та държавата "рязко го е нападнала". "Благодарение на хора, които за мен са психичноболни", добави бизнесменът.

Държат ме 8 месеца, обработват ме психологически и после ми повдигат друго обвинение – това е обяснението на Васил Божков защо не се връща в България. И добави: "Ако ме задържат в чужбина, местният съд решава дали да ме върне или не".

Самолетът не е на "Нове холдинг", второ кой каза, че аз съм бил в него? На разположение съм. Това каза Васил Божков относно местоположението си - вижте къде може да е той в този материал!

Божков твърди и, че случилото се в средата на тази седмица като абсолютна изненада. И добави, че искал да попита премиерът Бойко Борисов защо подкрепя противоконституционен закон (бел. ред. – законът за хазарта, предлаган от Валери Симеонов), но Борисов не му вдигал телефона.

Попитан дали ще "евакуира" близките си, Божков отговори утвърдително. Той обясни, че жена му е била задържана за една нощ и после пусната. И обвини прокуратурата, че е унищожила "културно наследство" – експонатите, които бяха изнесени от жилището на Божков.

"Нове Холдинг" виждат запорите на активи на Божков като незаконни

"Налагането на запори на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, както и запори на негово лично имущество без задължителното за това...

"Мислите ли, че някой ми е дал нещо? Аз съм работил против политиците, които винаги са гледали да ми пречат. Не си спомням такъв период (в който политиците да му помагат)", коментира Божков и уточни, че проблемът на България е, че от 10 години управлявала една клика.

Обвинения от бизнес съдружник

Веднага след това в студиото влезе Цветомир Найденов, който обясни, че подал сигнал за възможни данъчни измами от хазартния бизнес на Васил Божков, защото доказателство получил през октомври, 2019 година. По думите му, подал сигнал на 5 декември, 2019 година. И обяви отново, че Найденови били съдружници с Божков само в "Еврофутбол".

Както и буквално преди около час, Найденов се оплака как в края на миналата година ходил в bTV, интервю му вземали от "Дневник" и "Капитал", но нищо не излязло публично. "Като чуят Васил Крумов Божков, стават бели като чашата", увери Найденов. Той добави, че Божков се обадил на баща му Стефан и му казал, че ще спре медийни публикации, които са пускани срещу Найденови. На изричен въпрос защо медиите действали така, отговорът на Найденов беше, че вероятно това ставало заради рекламни договори.

Цветомир Найденов увери, че е дал запис на прокуратурата – в него личала заплахата на Божков да го убие, него и брат му. По думите му, заплахата е от 12 юни, 2019 година. А на въпрос поискал ли е от прокуратурата да го защити, отговорът беше, че той си имал финансови възможности и сам си осигурил охраната. "Никой не познавам от властите – нито прокурори, нито нищо, но искам да ги поздравя за работата им", каза Найденов. Той увери, че подал сигнал в деловодството на прокуратурата, а не е търсил контакт с някого конкретно.

Прокуратурата за Божков: Знаем срещу кого се изправяме, от хазната липсват половин млрд. лева

"Васил Божков е предлагал всеки ден 10 хиляди лева на длъжностно лице от Комисията по хазарта, което да внася предложения за отнемане н...

Същевременно Найденов посочи, че не е наясно с оборотите на хазартния бизнес на Божков, защото в Търговския регистър "било замазано". В Търговския регистър е трябвало да видят, според него. "Аз съм установил, че четирите фирми на Божков (включително "Национална лотария" и "Еврофутбол", където Найденов призна преди час пред bTV, че са съдружници с Божков от 1993 година), от 2015 година нямат нито един ясно четим отчет – какво крие? Проблемът с данъците му е най-малкият проблем – този човек е сериен изнасилвач и никой не говори за това", твърди Найденов. И посочи, че познавал 3 жени, които пострадали от Божков.

"Трябва да се разгледат случаите на Йордан Динов и Манол Велев (Динов беше убит, Велев е в кома от 2007 година насам след опит за убийство) – мисля, че е съпричастен към тях”, каза Найденов.

Отговорът

"Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости. Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създавата се измислени ситуации. Какво друго остава – сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com