X
 
 

Проф. Николай Радулов за взрива във Варна: Никой не е взел мерки

780 0
Проф. Николай Радулов за взрива във Варна: Никой не е взел мерки
Снимка: БГНЕС
"Никой не е взел мерки и това е крайният резултат. Имаме основания да смятаме, че взривът е бил преднамерен. Не може да става дума за газови бутилки, защото са намерени непокътнати такива. Този мъж е съхранявал някакви взривни вещества. Взривът във Варна е 10-15 пъти по-силен от този във Ветово. За да се избият панелите, значи силата на ударната вълна е била много силна." Това каза в интервю за bTV експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

По думите му не може да става дума за палеж:

Още не се знае нищо официално за самоличността на загиналите при взрива във Варна

Не е ясно кога точно ще бъде изяснена самоличността и на двете жертви при вчерашния взрив в жилищен блок във Варна – блок 302 в к...

"Това е взрив. Задаваме си въпрос дали е имало самоделно взривно устройство, взривено по непредпазливост или умишлено. Очевидно става дума за човек с тежки психични проблеми. Имало е домашно насилие и съдебно решение срещу насилника."

Според експерта идентифицирането на телата ще е трудно:

"Те вероятно са на парчета. Ще трябва да се вземе ДНК-проба, но за да се анализира, трябва да има такава проба, взета по-рано или да се сравни с ДНК на близки. Този процес ще е труден и дълъг."

Проф. Радулов допълни още, че няма логика, ако човекът се изнася, да се самоубие.

311 недоносени деца са лекувани в неонатологията в АГ болницата във Варна

311 недоносени деца са лекувани в отделението по неонатология в АГ болницата във Варна през 2019 година. Става въпрос за бебета с екстр...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители