Прокуратурата: Няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге

1883
Прокуратурата: Няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге
Снимка: БГНЕС

По реда на Наказателно-процесуалния кодекс към момента няма задържано лице по досъдебното производство за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Това заявиха на бирфинг от прокуратурата.

По-рано днес се появи информация, че има задържано лице от МВР. Директорът на ОДМВР ст.комисар Павел Млеканов отказа да коментира дали има арестуван по закона за МВР.

"Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза ст. комисар Млеканов.

Продължава работата по всички версии. Разпитани са 5-6 лица по досъдебното производство. Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи. От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

Адвокатът на убития швейцарски бизнесмен: Случаят е много заплетен

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома му, във вилното селище „Делта Хил” до Перник. Мъжът живее в Бъл...

ВЕРСИИ

Раната на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, намерен мъртъв в дома си във вилно селище “Делта хил" край пернишкото село Кладница, не е огнестрелна, както се смяташе до този момент, а прободна. Той е убит с нещо като шило, съобщи БНТ. Установено е още, че той е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро. Работи се и по версията за няколко замесени.

"Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи и напредне по тези версии ще бъдат спекулации в момента да се насочим нанякъде ние като коментар", каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"В момента работим по всички версии. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. На много ранен етап тези действия са разкрити и се работи по убийство", заяви още той.

Освен в дома на Удо Ланге оглед е направен и в офиса му в кв. "Божурище" край столицата. Според източници от разследването Ланге е убит на друго място, а след това тялото му е преместено в гаража, където го е открила неговата съпруга. Разпитват се както настоящи, така и бивши негови партньори в бизнеса.

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен във вилно селище край село Кладница, предаде bTV. Извършват се процесуално-следств...

"Веднага щом има резултати ще бъдат сведени до вашето знание. Разбирате, че понякога пречим с тези коментари", каза още Иван Демерджиев.

Проверяват се всички контакти на Ланге от последната седмица преди убийството. Иззети са и записи от охранителни камери на места, където той е бил в деня на убийството му.

Като водеща версия на този етап се оформя финансов спор. Има данни, че след като е продал предприятието за производство на силиконови изделия Ланге е подпомогнал финансово други бизнесмени, с които е имал делови отношения.

Допуска се, че е убит, за да не му бъдат върнати парите, които е дал. Пред разследващите обаче има още няколко версии, както от делови, така и от личен порядък. Има подозрение също така, че убийството е организирано и извършено от няколко човека, а част от заподозрените вече са разпитвани.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com