Прокуратурата спря производството срещу Флоров поради липса на доказателства

6647
Прокуратурата спря производството срещу Флоров поради липса на доказателства
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) е прекратила на 13 януари тази година досъдебното производство по данните, че бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров е получил подкуп.

Говорителят на СГП Павел Панов, обясни че наблюдаващият прокурор е прекратил производството поради липса на достатъчно доказателства, които да са в полза на обвинителната теза, предаде БГНЕС.

Радан Кънев обяви Исмаилов за принцип, с който не се прави компромис

Мисля, че да съм „естествен лидер” на Реформаторския блок е въпрос на отговорност. А дали съм такъв или не, е съвсем отделе...

От прокуратурата припомнят, че Станимир Флоров не е бил привлечен като обвиняем.

Скандалът, в който беше замесено името на Флоров стана преди около три години. Още на 19 април 2013 г. директорът на ГДБОП Станимир Флоров беше отстранен, докато траеше проверка на прокуратурата по образуваното досъдебно производство.

Тогава прокуратурата бе категорична, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай. Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998 - 1999 година. Има материали и за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година.

Скандалът влезе и в световните медии. France Press коментира тогава, че компрометиращите документи за Станимир Флоров засягат индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството. В същия дух бе и написаното от водещото турско издание "Хюриет". Вестникът отбеляза, че обвиненията срещу Флоров, който е защитавал наркотрафиканти, са пореден удар по гърба на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Разследван за голям подкуп става шеф на автомобилната администрация?

Клиентът на прокуратурата Станимир Флоров, който оглавяваше ГДБОП при предишното управление на ГЕРБ, ще оглави Изпълнителна агенция "Ав...

Бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров бе освободен от системата на МВР, но поради навършена възраст и стаж за пенсия. Бившият антимафиот №1 отнесе при напускането си обезщетение от 20 заплати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com