Пушещата тригодишна Златка стана задача на ДАНС

11984
Пушещата тригодишна Златка стана задача на ДАНС

Популярното вече клипче с тригодишно дете, пушещо цигари, вече стана задача и за ДАНС. От клипчето става ясно, че детето се казва Златка.

ДАНС пое случая заради искане на Агенцията за закрила на детето, за да се установи кой е заснел клипчето. Оказа се, че клипчето е качено във Facebook, а според обясненията на качилите видеото майката на Златка я била, задето е пушила. Заснелата видеото се казва Анета и разказа пред Нова телевизия, че „детето си плачело за цигари и ѝ дадох. Не, не аз, друго момиче ѝ даде. Стига вече толкова”.

Скандално: Родители карат 3-годишно да пуши цигари (ВИДЕО)

Интернет осъмна с ново скандално видео на 3-годишно дете, което пуши цигари. Родителите на детето заснели на клип случката, на която се...

Какво може да се случи – от ДАЗД казват, че извеждането на дете от семейството е последната мярка. Вероятно родителите ще получат специализирана помощ, „за да не поставят детето под риск”.

Същевременно психолингвистът Стела Богомилова заснелите клипчето тийнейджърки „нямат особено голям умствен капацитет”. И предупреди, че и толкова малко дете може да развие зависимост от цигари.

Трябва да разберем, че става сблъсък и на цивилизационни модели. Когато казвам, че на публични места трябва да забраним пушенето, трябва да направим доминантен моделът на непушачите. Само така повечето хора ще се отнасят негативно към този отвратителен навик, подчерта социологът Мира Радева. И застъпи тезата, че с пушенето децата се показват като възрастни, като социално значими.

Нормално е в един гаден свят – от сутрин до вечер Интернет бъка от отвратителни неща, децата и на три години да вършат такива неща. Преди известно време гледах как две циганчета се бият зверски кое да вземе лепилото. В България ненормалното е нормално, обобщи Богомилова, според която сме циганска държава и болно общество. Тя коментира и намесата на ДАНС – според нея агенцията подхожда от гледна точка защо такова клипче се върти в мрежата, а не защо се е случило.

Забраната на цигарите ще спаси 1 млрд. души до края на века

Водещи експерти призоваха за глобална кампания "свят без тютюнопушене до 2040 г.", която може да спаси живота на един милиард души, п...

При таково поведение още на тази възраст това дете не е дете. То не може да бъде социализирано, смята Богомилова. А Мира Радева обърна гледната точка към големия социален порок. В крайна сметка говорим за лицемерие – може да се произвежда тютюн, може да се продават тютюневи продукти, а не може да пушим, добави Радева.

Припомнен беше и друг случай с малко дете, което е учено от майка си да пуши – т.нар. клип „Пуши, мама, пуши”. Сега грижата за детето е поел бащата, който не дава на майката да го вижда без той да присъства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими