Разбиха българска мрежа за проституция в Испания

22719
Разбиха българска мрежа за проституция в Испания
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Испанската полиция е разбила мрежа за трафик на хора, която е транспортирала жени от България в Испания. Там жертвите са били принудени да проституират, да дрогират клиентите си и след това да ги обират, предаде AFP.

В рамките на 8-месечно разследване полицията е задържала 12 души – 11 българи и един испанец, на курортния испански остров Майорка.

Гръцката криза увеличи проституцията

В резултат на икономическата криза проституцията в Гърция като начин за прехрана се разраства през последните няколко години, предаде Б...

Предполага се, че бандата е набирала бедни жени в България с обещанието за работа, а след пристигането им в Испания ги е принуждавала да проституират. Жените е трябвало да упояват клиентите си и да теглят пари от банковите им карти.

Полицията заяви, че е трудно да се изчисли каква сума пари са били откраднати по този начин, тъй като много от жертвите са чужденци и не са подали жалби.

По време на разследването са освободени пет българки, които са били принуждавани да проституират. При обиските в четири апартамента в Майорка полицията е иззела над 10 хиляди евро, компютри, две коли, документи и наркотици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com