Родителите на Мария изчезнаха

48865
Родителите на Мария изчезнаха
Снимка: БГНЕС

"Русокосият ангел" Мария, която се оказа дете на българските роми Атанас и Сашка Русеви, е настанена в социален дом в Гърция. За нея грижата е поела гръцката неправителствена организация "Усмивката на детето", а информацията къде е Мария в момента даде служителят на организацията Панос Пардалис.

"Тя е добре, здрава е, комуникира много с хората около себе си, играе, тя е нормално дете и правим най-доброто, опитваме се да я направим щастлива, доколкото това е възможно. Прокуратурата и съдът заедно ще решат какво е в най-големия интерес на детето, поели сме временно грижите за нея и нейната защита", каза още Пардалис.

Гърците купуват бебета на български роми за няколко хиляди евро

Ромите продават своите деца на гръцки семейства за суми между 5000 и 8000 евро. Това твърди Надка Чакърова от Гурково, която разказа п...

Междувременно стана известно, че биологичнитеродители на Мария – Сашка и Атанас Русеви, са изчезнали от дома си в Николаево, където живеят. В петък ДНК анализ показа, че Сашка и Атанас са майката и бащата на русото момиче, открито преди дни в ромско семейство в Гърция. bTV цитира полицейски източници, според които двамата ще се завърнат в дома си в неделя вечерта, предаде Стандарт Нюз.

От четвъртък вечер никой не е виждал Русеви. През целия ден в събота куп журналисти, включително и екип на BBC, напразно очакваха двамата да се завърнат в дома си. Тук бяха единствено най-голямата им дъщеря – 18-годишната Еленка. При нея са оставени само две от децата на Русеви - 14-годишната Минка и 8-годишния Фили. Еленка се грижи за тях, заедно с 9-месечното си бебе. В единствената стаичка на къщата им бе и братът на Атанас – Ангел, който живее в Нова Загора, но още първия ден на вдигналия се шум около малката Мария пристигнал тук.

И Еленка, и Ангел твърдят, че нямат представа къде са Сашка и Атанас. Днес тук са били социални работници от отдела за закрила на детето в съседното градче Гурково да проверят дали не е застрашен живота на някое от по-малките деца. Според Еленка искали да вземат бртачето и сестричето и, но тя обещала да се грижи заедно с вуйчо си за тях докато се върнат майка и баща и.

В махалата вървят всякакви слухове и версии къде са Сашка и Ангел. Според една ог тях те били вече арестувани, задето продали детето си в Гърция, а според другата - избягали в гората от страх да не ги приберат в полицията. „Няма заповед за задържането им", категорична бе обаче Нейка Тенева, говорител на окръжната прокуратура в Стара Загора, която наблюдава разследванвето срещу майката Сашка Русева. Според съседи от махалата още в четвъртък вечер дошли някакви хора, обещали им храна, хотел, адвокат, натоварили ги в кола и подкарали към София.

ДНК тест потвърди: Сашка Русева е биологичната майка на Мария

Сашка Русева е биологичната майка на откритата в ромския катун Мария. Това е установил ДНК-анализ, обяви пред журналисти главният секре...

Според неофициална информация Русеви са били прибрани от находчивия Мартин Карбовски заедно с двете им най-малки деца – 3-годишния Атанас и 2-годишната Пенка, и в неделя щели да гостуват в неговото предаване.

Срещу тях тече досъдебно производство по подозрението, че са продали детето си преди години в южната ни съседка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com