Сигнал за бомба спря работата на Софийския районен съд по делото срещу Петното

10347
Сигнал за бомба спря работата на Софийския районен съд по делото срещу Петното
Снимка: БГНЕС

Тривиално, но факт - сигнал за бомба прекрати работата на Софийския районен съд, чието седалище се намира на на бул. „Драган Цанков" 6 в столицата.

Към момента ДОТИ и 4-то РПУ правят проверка. Обикновено процедурата в такива случаи отнема около два часа. Сигналът за бомба е подаден в 9:25 часа.

Йордан Бонев избяга от свидетелската скамейка срещу Бисер Миланов

Дясната ръка на известния с прякора си Петното Бисер Миланов - Йордан Бонев, не пожела да се яви като свидетел срещу делото на бившия с...

Интересен факт е, че днес, от 10:00 часа, имаше заседание по делото срещу Бисер Миланов-Петното. То беше второто по случая. Миланов е обвинен в две хулигански деяния, при опасен рецидив.

На 13 януари 2014 г., посегнал към лявата ръка на Любен Кацаров – оператор в БТВ,  отскубнал часовника му и отправил към него думите: „Аре престани да ме снимаш с тая камера ... мухльо .. боклук”. Към оператора Кацаров и към репортера Мария Цънцарова отправил нецензурна ругатня и добавил: „… ще си платите, ще видите”. Продължил да крещи обидни изрази, изтръгнал микрофона от ръката на Цънцарова, блъснал я в раменете, заплашил я, че ще започне да играе бокс и хвърлил в лицето й запалена цигара.

На 15 януари 2014 г., отправил към Митко Георгиев думите: „Боклук македонски, ако не ти харесва тук бягай у Македония, да не те пребием тук”, бутнал с ръка в тялото Петър Нанев -  репортер в БТВ, като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него.

Обвинението сочи още, че Миланов е осъждан за тежко умишлено престъпление. Присъдата му е една година затвор, при първоначален строг режим, която той е излежал. Освободен е на 21 октомври 2013 г. и три месеца по-късно, при опасен рецидив, извършва горепосочените престъпления (чл. 325, ал.4, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б.”а”, вр. чл. 26, ал. 1 от НК).

Петното излезе окончателно на свобода

Бисер Миланов-Петното, най-известният участник в протестите, окончателно излезе от ареста срещу 5000 лв. Решението е било взето преди ...

Друго интересно дело е това на Бойко Борисов срещу Десислав Чуколов. Искът, който Борисов води срещу Чуколов, е на стойност 50 000 лева и е заради думите на Чуколов срещу лидера на ГЕРБ, казани в предаването "Лице в лице": "Бойко Борисов ще влезе в затвора, ако не е на власт." Днес трябваше да има експертно заключение по делото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com